Kdz.Ereğli'de 53. Kütüphane Haftası dolayısıyla, "81 İlde Kitap Okuyoruz" etkinliği düzenlendi. Bu yıl eş zamanlı olarak tüm illerde gerçekleştirilen etkinlik Atatürk Bulvarı'nda yer alan iki buçuk metre uzunluğundaki Mitolojik Kahraman Herkül'ün heykeli çevresinde yapıldı.

 



30 DAKİKA KİTAP OKUDULAR

İlçedeki çeşitli okullardan yaklaşık bin öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler kendileri getirdikleri kitapların yanı sıra Ereğli İlçe Kütüphanesi'nden dağıtılan kitapları da 30 dakika boyunca okudu. Kdz. Ereğli Halk Kütüphanesi Müdürü Hülya Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

 




UYSAL'DAN DESTEK

Öğrenciler ile birlikte kitap okuyan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, "Gördüğüm en güzel etkinliklerden bir tanesi. Kitap okumayı bende çok seviyorum. Kültür Bakanlığımızın düzenlediği 81 İlde kitap okuma etkinliğine gelerek destek verdik" dedi.

 



KÖY OKULUNDAN ALIP GETİRDİLER

Kdz.Ereğli Soroptimist Kulübü Yöneticileri ise daha önceden de yardım götürdükleri 3 köy okulundan toplam 60 öğrenciyi ilçe merkezine getirerek bu etkinlikte yer almasını sağladı. Yine yazar Nurgül Ateş'in kitaplarını hediye ederek imzalattıran kulüp yöneticileri Ereylin Alışveriş Merkezi'nde öğrencileri yemeğe götürdü.

 



TEMİZLİK İŞÇİSİ DE OKUDU

Öğrenciler ise Mitolojik Kahraman Herkül'ün heykeli çevresinde kitap okumaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Kdz. Ereğli Belediyesi'nde temizlik işlerinde çalışan bir işçi ise yaklaşık 30 dakika boyunca kitap okuduktan sonra görevine devam etti.

 





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)