Zonguldak Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nde 5'inci Gençlik Şöleni düzenlendi

Zonguldak Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Gençlik Haftası dolayısıyla 5'inci Gençlik Şöleni ile mesleki eğitim alanlarının tanıtımı amacıyla sergi açtılar.
Okul salonunda düzenlenen Gençlik Şöleni'nin açılışında konuşan öğretmen Ayşe Tekin, "Gençlik Şölenimizin amacı, okulumuzda eğitimi verilen alanların tanıtımını yapmak. Bu tanıtım, okulumuz 9'uncu sınıf öğrencilerine ve merkeze bağlı ilköğretim okullarının 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik. 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' sloganından yola çıkarak geleceğimizin teminatı gençlerimizi doğru meslek seçimi konusunda yönlendirerek, verimli, kendine güvenen, yaratıcı bireylerden oluşan bir nesil hazırlamak" dedi.
Kız Meslek Lisesi Müdürü Emine Tepe de, yaptığı konuşmada, tanıtım amaçlı açılan stantlarla ilgili 9'uncu sınıf ve ilköğretim okulu öğrencilerinin mesleki bölümlerini seçmeleri için yararlı olduğunu söyledi.
Tepe, mesleki tanıtım amaçlı açılan stantlarda eğitim öğretim yılı süresince yapılan çalışmaların da yer aldığını kaydetti. Sergi iki gün süreyle gezilebilecek.
Bu arada, Gençlik Şöleni'nde öğrenciler kemençe, kol bastı ve yabancı müzik eşliğinde doyasıya eğlenirken, öğrencilere öğretmenler de eşlik etti. Palyaço kılığına giren öğrenciler de, Gençlik Şöleni'ne ayrı bir renk kattılar.
Şölende ayrıca, Giyim Üretim Teknolojisi ile Model Makineciliği Dalı'nda eğitim gören Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencilerinin yıl içerisinde ürettiği giysilerden oluşan bir de defile yapıldı.