Nimet İlkokulu öğrencileri Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti merak ettiği soruları yöneltti.

Ereğli Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ziyaret ile ilgili şu bilgiler verildi: Yoğun bir gün geçiren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, her Perşembe olduğu gibi, gerçekleştirdiği halk toplantısının ardından Nimet İlkokulu 4/A Sınıfı öğrencilerini misafir etti. Sosyal Bilgiler dersindeki ünite konusu gereği, yerel yönetimler hakkında bilgi almak amacıyla Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne gelen ve belediyenin her birimini yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgi alan öğrenciler, Başkan Posbıyık ile de yaklaşık yarım saat süren bir sohbete imza attılar. Başkan Posbıyık’a kendilerini misafir ettiği için çiçek takdim eden öğrenciler, birbirinden ilginç ve önemli sorularıyla Başkan Posbıyık’a keyifli anlar yaşattılar.

“ONUR VEREN BİR GÖREV”

Bir öğrencinin, “Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Herkese de belediye başkanı olmak kolay gibi görünüyor” cümlesiyle başlayan sorusuna tebessümle yanıt veren Başkan Posbıyık, “Belediye Başkanı olmak gerçekten önemli ve insana onur veren bir görev. Ancak sürekli insanlarla birlikte olmak; iyi günlerinde, kötü günlerinde insanların yanında yer almak öyle çok kolay bir iş değil… Zaman zaman ailenizden bile uzak kalıyorsunuz. Ama şu da bir gerçek ki insana hizmet etmek çok önemli bir görev” dedi.

DEMİR PARMAKLIK SORUSU

Bir öğrencinin, okullarının çevresindeki demir parmaklıkların eskimiş olması ile ilgili şikayetini de dinleyen Başkan Posbıyık, parmaklıkların yenilenmesi için gereken çalışmaların yapılacağı sözünü verdi. Sınıf öğretmenleri Meral Basmazölmez ile birlikte Belediye’ye gelen öğrenciler, Başkan Posbıyık’a gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından da yerel yönetim çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgiler aldılar.