Kdz. Ereğli'de geliştirdiği proje ve çalışmalar ile Yurt genelinde ve Avrupa'da ilçeyi temsil eden Kız Teknik ve Meslek Lisesi ekibi bir başarıya daha imza attı. İstanbul'da Sabancı Üniversitesi tarafından her sene geleneksel olarak hazırlanan 'Eğitimde İyi Örnekler' konulu konferansa yapılan 833 başvuru arasında ilk 76'ya giren okul proje ekibi Kavramların oyunu, oyuncağı adlı proje ile ilgili 31 Mart 2012 yılında Sabancı Üniversitesi'nde proje sunumu yapacak.
Kdz. Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri bu anlamda Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdüsselam Aksoy'u ziyaret ederek proje ile ilgili bilgiler verdiler.
Okulun başarısından dolayı öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Aksoy, 31 Mart'ta Sabancı Üniversitesindeki sunumu izlemek için İstanbul'a gitmek istediğini söyledi.
Okul Müdür Vekili Mehmet Ali Kıraç, okul proje ekibinin 31 Mart 2012 tarihinde Sabancı Üniversitesi'nde düzenlenecek 'Eğitimde İyi Örnekler' konferansında sunum yapacağı söyledi.
İlçeyi konferansta temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kıraç, Sabancı Üniversitesi her yıl geleneksel olarak Eğitimde İyi Örnekler Konferansı düzenliyor. Bu konferansa; üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum teşkilatları, eğitim kurumları, Türkiye'de faaliyet gösteren bütün resmi tüzel kişiler eğitimde iyi örnek sunmak adına başvurabiliyorlar. Bu sene üniversiteye 833 başvuru yapıldı. Bu başvurular arasından 76 başvuru sözlü, 21 başvuru poster olarak kabul ediliyor. Burada bizim başarımız önemli olan sözlü başvuru kısmına kabul edilebilmek. Okulumuzun başarısı 833 başvuru arasında ilk 76 sözlü başvuruya girmesi oldu. Bu başvuruların 11 tanesi okul öncesi eğitimle ilgili, okulumuz Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurumlar arasında başvurusu kabul edilen tek eğitim kurumudur. Öğretmenlerimizi ve bu alanda görev alan öğrencilerimizi takdir ediyoruz. Ayrıca, Sabancı Üniversitesinde Mesleki ve Teknik Eğitim konusunda sunum yapabilecek olmamız aynı zamanda ilçemiz içinde ayrı bir gurur kaynağıdır.
Sunum, 31 Mart 2012 Cumartesi günü okulumuza sıra gelecektir. Diğer eğitim kurumlarına Sabancı Üniversitesi kampusu içerisinde bu sunum gerçekleştirilecektir dedi.