Alaplı Anadolu Lisesi öğrenci Meclis Başkanı Başkanlığı seçimini Gökhan Çağlar seçildi.

Alaplı Anadolu Lisesinde 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde Okul meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.
2 öğrencinin yarıştığı seçimlerde 323 öğrenci oy kulandı. Seçimlerin sonucunda, Kaan Gündoğdu 128 oy Gökhan Çağlar ise 195 olay aldı.
Okul temsilcisi seçilen Gökan Çağlar, öğrenci arkadaşlarıma beni seçtikleri için çok teşekkür ediyorum. Okulumu en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum dedi.
Alaplı Anadolu Lisesi Müdürü Cevat Çevik ise, Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi gereği, okulumuzda her yıl Ekim ayı içerisinde Öğrenci Okul Meclis Başkanı seçimleri yapıldığını söyledi.
Öğrencilerimize seçme, seçilme ve oy verme kültürünü kazandırmak, hoşgörü ve çoğulculuk bilincini geliştirmek, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırmak istediklerini ifade eden Çevik şöyle dedi;
Okulumuzda seçim süreci, her sınıftan birer sınıf şube temsilcilerinin seçimiyle başladı. Seçilen sınıf temsilcileri Okul Öğrenci Meclisini oluşturdu. Okul Öğrenci Meclisinden 2 öğrenci ekiplerini kurarak başkanlık için aday oldular. Beş günlük tanıtım ve propaganda sürecinin ardından iki sandıkta seçimler yapıldı.
Amaçlarının öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşması, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması olduğunu belirterek, Bu seçimle Milli Eğitim Bakanlığı demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi emirleri doğrultusunda, cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır dedi. Öğrencimiz ve ekibini tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum..
Okulumuzda seçimlerin gerçekleşmesinde emeği geçen Seçim Kurulu ve Sandık Kurullarında görevli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor seçimlerin hayırlı.olmasını diliyorum.