Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Sekreteri Yakup Yılmaz sendikal konularda bazı üniversite öğrencilerini bilgilendirdi. Sendikayı ziyaret eden Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çalışma Ekonomisi 1. Sınıf öğrencileri Gizem Yılmaz, Pelin Akman ile Seda Çakmak, Şube Başkanı Metin Ercan’ın yönlendirmesiyle Şube Sekreteri Yılmaz’ı ziyaret ettiler.

Sendika bu konuda şu açıklamayı yaptı:

Öğrenciler, Uludağ Üniversitesi işbirliği ile sürdürülen ve 2 kez Ereğli’de de gerçekleştirilen Öğrenci Kurultaylarını duyduklarını belirterek, bu kurultaylardaki amacın yanı sıra sendika tarihçesi, sendikaların konumu, toplu iş sözleşmesi süreçleri, işçi-sendika diyaloğu gibi konularda bilgilenmek istediklerini dile getirdiler.

Yılmaz da, öncelikle Türk Metal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın önderliğinde başlatılan öğrenci kurultaylarında amacın, sendikaların iş yaşamındaki öneminin genç nesillere anlatılması ve aktarılması olduğunu söyledi.

Yapılan akademik çalışmanın son derece verimli olması vesilesiyle de geleneksel hale getirildiğini anlatan Yılmaz, sendikaların işçi ve iş dünyasının ‘vazgeçilmezleri’ olduğuna vurgu yaptı.

Sendikaların birinci görevinin işçinin emek, hak ve menfaatlerini korumak olduğunu belirten Yılmaz, “Bu doğrultudan hareketle, üyelerimizin çalıştıkları iş yerlerinde gerçekleştirdiğimiz toplu sözleşmelerde, emek ve alın terini ön planda tutuyoruz. Aynı zamanda üyelerimizin sosyal haklarını da en üst seviyeye çıkarma gayretimiz oluyor. Bu görüşmeleri işveren kanadı ile masa başında bitirmek elbette en büyük arzumuzdur. Ancak, anlaşmaya varılamadığı zaman yasalar çerçevesinde grev hakkımızı da kullanıyoruz” dedi.

Yılmaz, Ereğli’de Türk Metal’in yetkili olduğu iş yerlerinde çalışan üyeleri ile tam bir birlik ve bütünlük içinde olduklarını, bu birlikteliğin Türk Metal’i daha da güçlü hale getirdiğini sözlerine ekledi.