Alaplı Çok Programlı Lisesi öğrencileri, İlçe merkezi ve Atatürk parkında çöp toplarken, vatandaşları yerlere çöp atmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
"Eğitim Her Yer" projesi kapsamında 690 evler, İlçe merkezi ve Atatürk parkında temizlik yapan bir gurup öğrenci, halkın en çok bulunduğu Atatürk parkında ellerinde poşetlerle vatandaşların yerlere attığı çöpleri toplayarak “yerlere çöp atmayalım. Öğrencilere yardım edelim.” diyerek vatandaşları çöp toplamaya davet etti. Parktaki bazı vatandaşlar öğrencilere yardım ederken, bazı vatandaşlar ise izlemeyi tercih etti.
ÇPL Müdür Yardımcısı Mutlu Erdur, önder gazetesine yaptığı açıklamada, İlçede yaşayan herkesi temiz bir çevre için etkinliklerine davet ettiklerini söyledi. Sosyal acıdan temiz olmak her insanın görevi olduğunu ifade eden Erdur, şunları söyledi;
“Eğitim Her Yerde projesi kapsamında İlçemizdeki Atatürk parkı, İlçe Merkezi ve okulumuzun çevresindeki alanları temizlemek ve çevredeki insanları bilinçlendirmek istedik. Sosyal acıdan temiz olmak hepimizin görevidir. Bu dinende böyledir. Peygamber efendimiz, şöyle demiştir; “Yeryüzü benim mescidimdir. Yeryüzüne çöp atan mescide atmış sayılır” demiştir. Çevremizin iyi olmazını istiyorsak öncelikle çevremizi temiz tutmak gerekiyor. Herkesi bu etkinliğe davet ediyoruz.”
Öğrenci Behiye Türkoğlu, ise, “Biz çevremizi temizlemek için gururlandırıldık. İlçe merkezinde temizlik yaparak esnaflarımızı yerlere çöp atmamaları konusunda bilgilendirdik. Ayrıca Atatürk Parkında yerlere çöp atan vatandaşları uyarak temizlik yapmaya davet ettik. Umarım bundan sonra yerlere kimse atmaz. Biz ulaşabildiğimiz herkese ulaşarak çevre temizliği konusunda bilgilendireceğiz” şeklinde konuştu.