Kdz. Ereğli'de "ölüm yolu" olarak bilinen ve araç trafiğinin yoğun yaşandığı  Yeşiltepe-Kepez yolunun Kayalık mevkisinde üst geçit yapılması için veliler ve öğrenciler imza kampanyası başlattı.

Kdz.Ereğli'de trafik kazalarının sık sık yaşandığı ve halk dilinde de "ölüm yolu" olarak adlandırılan Yeşiltepe-Kepez yolunun Kayalık Mahallesi sakinleri okullarına gitmek için bu yolu kullanmak zorunda kalan öğrencilerin can güvenliklerinin tehlikede olduğu gerekçesiyle üst geçit için imza kampanyası başlattı. Yolun tehlikeli olması nedeniyle işini bırakıp çocuklarını okula götürüp getirmek zorunda kalan öğrenci velisi Döndü Çakar (35), "Burası öğrencilerin çok yoğun olarak geçtiği bir yol, ama üst geçit yok. Çocuklarımı okula gönderirken çok korkuyorum. Bu nedenle çocuklarımı okula kendim götürüyorum" dedi.
Çocuklarının okula gidebilmesi için tehlikeli yoldan geçmek zorunda olduklarını ve yoldan kendileri bile geçerken sıkıntı yaşadıklarını belirten öğrenci velisi Nurcan Uysal (33), "Bu yolda ölümlü ve yaramalı kazalar sıkça yaşanıyor. Çocuklarımızı okula korku içinde yolluyoruz. Çoğu zaman kendimiz bizzat okula götürüyoruz. Yetkililerimizden beklentimiz bu yola bir üst geçit yapmaları" diye konuştu.
Yoldan geçerken korku yaşadıklarını ve çoğu aracın yavaşlamadığını söyleyen Binnur Çakar, Ebru Uysal ve İlknur Çakar isimli ilköğretim öğrencileri, "Buradan çok fazla öğrenci geçiyor. Her gün ölümle burun buruna geliyoruz. Öğlen arasında okuldan çıktığımız zaman karşıya geçebilmek için çok zorlanıyoruz. Yolda sürücüler de bizleri görünce yavaşlamıyor. Geçen sene bir arkadaşımız bu yolda araç çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Bir çok arkadaşımız da yaralandı. Biz de böyle bir durumla karşılaşmamak için buraya bir üst geçit yapılması yönünde imza kampanyası başlattık. Şimdiye kadar 250 imza topladık. Toplamaya devam edeceğiz. Yetkililerden beklentimiz bizim sesimize kulak versinler" sözleriyle konuştular.