Kdz. Ereğli'de bazı okulların elektrik borcu nedeniyle elektriklerinin kesilmesine Türk Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği Mali Sekreter Tayfun Öztürk Karadeniz Ereğli'de bulunan bazı okulların elektrik borcu bulunduğu gerekçesiyle elektriğinin kesilmesini eleştirdi. Öğrencilerin uğrayabilecekleri muhtemel mağduriyetlerin hiç düşünülmeden bu tür uygulamalar yapıldığına dikkati çeken Öztürk, "Okullarımız kamuya hizmet ve-ren kuruluşlardır. İnsan yetiştiren hizmet kurumlarının elektriği kesilmemelidir. Halk mağdur edilmemelidir. Kaldı ki elektrik idaresinin malî muhatabı okullar değil Milli Eğitim Müdürlüğü'dür" dedi.

TÜRK EĞİTİM-SEN ELEŞTİRDİ

İlçedeki bazı okulların borcu bulunduğu gerek çesiyle elektriklerinin kesilmesini eleştiren Türk Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği Mali Sekreter Tayfun Öztürk yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

HESAP EDEMEMİŞLER

"21 Ağustos 2009 Cuma günü 15.45 itibariyle sendikamızın tesadüf eseri şahit olduğu üzere bazı okullarımızın, borcu bulunduğu gerekçesiyle elektrikleri kesilmiştir. Binlerce öğrencimize daha iyi şartlarda eğitim vermek amacıyla tesis, bakım, inşaat vb. işlerin okulların açıldığı gün olan 14 Eylül 2009 tarihine yetiştirilmeye çalışıldığı bir süreçte böyle bir uygulama nasıl yapılır. Okullarda kayıt işlemleri elektronik ortamda yapılmaktadır. Ayrıca 24 Nisan Pazartesi günü yine elektronik ortamda 8. Sınıflar tercihinde yükselme başvuruları başlayacak ve yalnızca iki gün sürecektir. Anlaşılan o'dur ki elektrik idaresi velilerin ve öğrencilerin uğrayabilecekleri muhtemel mağduriyetleri hiç hesap edememişlerdir.

AKLISELİME DAVET
Okullarımız kamuya hizmet veren kuruluşlardır. İnsan yetiştiren hizmet kurumlarının elektriği kesilmemelidir. Halk mağdur edilmemelidir. Kaldı ki elektrik idaresinin malî muhatabı okullar değil Milli Eğitim Müdürlüğü'dür. Türk Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilciliği olarak ilgilileri uyarıyor ve aklıselime davet ediyoruz. Ayrıca bu işin takipçisi de olduğumuzu bildiriyor, gerekirse hukuki sürece katkı koyacağımızı beyan ediyoruz"