Alaplı Türk Eğitim-Sen Temsilcisi İlhan Usta ÖSYM’nin ilçe merkezlerinde YGS sınavlarının yapılacağını açıklamasının ardından Alaplılı öğrencilerin sınava Zonguldak’ta girecek olmasının öğrencileri mağdur ettiğini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi İlhan Usta, 27 Mart 2011 tarihinde yapılacak olan YGS sınavı öncesinde ÖSYM’nin ilçe merkezlerinde YGS sınavlarının yapılacağını açıklamasının ardından Ereğli’deki öğrencilerin kendi ilçelerinde sınava girecek olmasının sevindirici olduğunu, ancak Alaplılı öğrencilerin bu uygulama dışında bırakılarak Zonguldak’ta sınava girmesinin ise üzüntü verici olduğunu söyledi.
Uygulama ile Alaplılı öğrencilerin mağdur olacağını savunan Usta, “2011 yılı YGS sınavı 27 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak sınav saat 10.00 da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç 9.00 hazır bulunmaları gerekiyor. Bu yıl ÖSYM öğrencilerin sınav yerlerini belirlerken Alaplı’dan sınava girecek öğrencilere bilinmeyen bir neden den ötürü ceza vererek, Zonguldak merkezde bulunan okulları sınav yeri olarak belirledi. ÖSYM’nin bu uygulamasında herhangi bir gariplik görünmüyor başlangıçta, olayı incelediğimizde Kdz Ereğli’nin de sınav merkezi olduğu, sınava girecek öğrencilerin Kdz Ereğli’de bulunan okullarda sınava girecekleri bilgisine ulaştım. Alaplı’daki adayların 15 dakika uzaklıktaki Kdz. Ereğli’de değil de neden bir buçuk saat uzakta bulunan Zonguldak ‘ta sınava girmeleri gerektiğini anlamış değilim. Kdz Ereğli de bulunan bir üniversite adayı Saat 8.00 uyanıp, evinde rahat bir şekilde kahvaltısını yaptıktan sonra evden saat 8.50 de çıksa 10 dakika içinde sınava gireceği binanın önünde hazır bulunacakken, Alaplı’da bulunan bir üniversite adayının saat 6.00 da uyanması acele ile kahvaltısın yapıp, 6.30 da evden çıkması, Zonguldak’ hareket eden firmanın saat 7.00 de hareket eden servisine yetişmesi gerekiyor. Bu servis tam bir buçuk saate Zonguldak terminaline ulaşabiliyor. Adayımızın 8.30 Zonguldak terminalinden çarşıya, oradan da dolmuşlarla sınava gireceği binanın önüne ulaşması gerekiyor. Ereğli’de buluna bir adaya göre, 2 saat az uyuyan ve 2 saatini yolda geçiren Alaplı’da bulunan bir adayın aynı şartlarda sınava tabi tutulduğunu söylemek adil midir? Alaplı’daki üniversite adayları neden Kdz Ereğli’de sınava giremiyor? Alaplı neden Sınav merkezi olarak belirlenemiyor? Alaplı’daki üniversite adaylarının suçu ne ki böyle bir uygulamaya tabi tutuldular? ÖSYM bu uygulama ile Alaplı’daki üniversite adaylarını mağdur etmiştir. Bu mağduriyetin hiç olmazsa Haziran ayında yapılacak olan LYS sınavlarında giderilmesini istiyoruz.
Bir Sendikanın bu tür işlerle ne işi olur? Gitsin üyelerinin hakkını arasın diyenler çıkarsa eğer, Türk Eğitim-Sen olarak haksızlığa uğrayan kesimin yanında olduğumuzu bu sorunun eğitimle ilgili bir sorun olduğunu, mağdurlarının geleceğin eğitimcileri olduğunu düşünerek bu konuya da değinmeye karar verdik. Türk Eğitim-Sen’in öncelikleri arasında Alaplı’nın Eğitim kalitesinin arttırılması olduğunu daha önce ilçede verdiğimiz konferansla da kanıtlamıştık. 27 Martta Yapılacak olan 2011 YGS sınavına girecek adaylara başarılar diliyorum” diye konuştu.