TOKİ Yenimahalle İlköğretim Okulu'nun başarılı öğrencileri Zonguldak Adliyesi'ni gezerek bilgi aldılar. Hakim, Savcı, Avukat, Sanık, Tanık, Katip rollerini üstlenen öğrenciler bir duruşma mizanseni de canlandırarak bilgilerini pekiştirdiler. Öğrenciler, meslek edinme bakımından hukukçuluğun görev ve işlevlerini de uygulamalı olarak gördüler.
Ziyaret, derslerinde başarılı olan ve sınavlarda en iyi dereceye ulaşan öğrencilerin, ödüllendirilmesi programı çerçevesinde gerçekleştirildi.
Daha önceki sınavlarda çeşitli hediyelerle ödüllendirilen öğrenciler, daha sonra Belediye Başkanını ziyaret etmişlerdi. Belediye Başkanı da öğrencilere çeşitli hediyeler vermişti.
TOKİ Yenimahalle İlköğretim Okulu'nda sınıflarının en başarılı öğrencileri olan; 2/A sınıfından Nuray Çiçek,  2/B sınıfından Serhat Keşap, 3/A sınıfından Selenay Sağlam, 4/A sınıfından Yarengül Keşap, 5/A sınıfından Hande Eken,  6/A sınıfından Göktürk Çiçek, 7/A sınıfından  Hatice Ata, 8/A sınıfından Gözde Danacı'nın, öğretmenleri Semra Pekkaya rehberliğinde gerçekleştirdikleri Adliye ziyaretinde, Zonguldak Baro Başkan Yardımcısı Süleyman Aktaşilme hakim ve savcıların yakın ilgisiyle karşılandılar. Adliyede gezdirilen öğrenciler mizansen bir mahkemeyi de canlandırarak dava sürecinin işleyişi, hakimlik, savcılık ve avukatlık hakkında bilgi edindiler.
Bu etkinlikten çok memnun oldukları görülen öğrenciler; Hakim Tümer Türkeş Genç, İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Ertan Demirci, Baro Başkan Yardımcısı Süleyman Aktaş, Avukat Ahmet Orhan, Avukat Haydar Bulak, Avukat Emik Şahin ve Avukat Ethem Malkoç ile okul müdürlerine teşekkür ettiler.