Kepez İzmirlioğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen kan bağışına çevre sakinleri de duyarlılık göstererek katkıda bulundu.

Okul öğrencilerden oluşturulan Sivil Savunma ve Kızılay Kulübü’nce düzenlenen kampanya ile ilgili konuşan okul müdürü Yılmaz Yavuz şöyle dedi:
“Bölgedeki ilköğretim okullarına da yaymayı amaçladığımız kampanyayla ilgili Kepez ve İsmet İnönü İlköğretim okulları ile iş birliği içinde olduk. Öncelikle öğretmenlerin kan vermesini planladığımız kampanyayı geniş kitlelere yaymak için öğrenci velilerini de dahil ettik. Kampanya davetiyelerimizi de öğrencilerimiz aracılığıyla velilere ulaştırdık. Bu sayede, öğrencilerimizin de kan bağışına duyarlılığını sağladığımıza inanıyoruz.
Toplumsal duyarlılık gerektiren konularda okulların itici güç olması gerektiğini düşünüyoruz. Öğrencilerimiz yaşları dolayısıyla kan veremiyor ama bu  gibi etkinliklere katıldıkça, sosyal sorumluluk konularında daha bilinçli olacaklardır.”
 Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın da, kan bağışının önemini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirterek, “ilköğretim okullarımız ve liselerimiz bu duyarlılığı topluma aşılıyor. Çocukların ailelerinin bu gibi etkinliklere katılmasını istemesi bizim davetimizden daha fazla etkili oluyor. Desteklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
Kampanya kapsamında okulumuz öğretmen ve velileri kan verdi.Kampanyaya ayrıca Renault Servisi elemanları tarafından da ilgi gösterilerek kan bağışında bulunuldu.

Kepez İlköğretim Okul’u Müdürü ve öğretmenleri de kampanyaya iştirak ederek kan bağışında bulundular.Kepez Mahallesi sakinleri de duyarlılık göstererek kampanyaya destek sağladı.