Kdz.Ereğli'de özel bir kolejin ortaokul öğrencileri, eğitimin önemini anlatmak ve eğitimsiz gençlerin kötü alışkanlıklara yönelebileceğine dikkat çekmek amacıyla kısa metrajlı bir film çekti.

Kdz Ereğli'de özel bir kolejin ortaokul 7-A sınıfından Zeynep Doğa Doğru, Hilal Meral, İzem Kanca, Aslı Sezgin, Zeynep Sude Işık, Sümeyya Yılmaz, Zülal Akbulut, Asude Çakır kendilerine verilen ders kapsamında bir proje uygulayarak eğitime katkı sağlamak, eğitimin önemine dikkat çekmek, eğitimden uzaklaşıldığında kötü alışkanlıklara yönelebileceğini göstermek amacıyla kısa metrajlı bir film çekti. Filmde senaryo gereği okulu terk eden bir kız öğrencinin yaşadığı olaylar anlatıldı.
Okulu bırakan kız önce arkadaşları ile terk edilmiş bir evi mesken tutuyor.
Daha sonra arkadaşlarının kötü alışkanlıklar edindiğini gören kız pişman oluyor ve ortamı terk ediyor.
Proje hakkında bilgi veren 7-A sınıf öğrencisi Zülal Akbulut, bu dersin kendilerine öğretmenleri tarafından verildiği ve kendilerinin de bunu sahnelediğini belirterek, Filmimizin amacı eğitimin ne kadar önemli olduğunu göstermek, burada okulun ne kadar değerli olduğunu, insanların davranışlarını ne kadar etkilediğini gösterdik. Filmin konusu eğitime önem vermek, eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve eğitimi bıraktığımız takdirde kötü yola düşeceğimizi anlatmaktır. Kötü arkadaşlardan uzak durmak, çevremizdeki arkadaşlarımızı iyi belirlememiz gerektiğini kötü yollara düşebileceğimizi ne kadar korkunç bir şey olduğunu göstermek için bu şekilde bir proje uyguladık. Öğretmenlerimiz tarafından verilen bu dersin konusunu da zaten biz belirledik dedi.
7-A sınıfı öğrencisi Sümeyya Yılmaz da, Bu filmi yapmamızın amacı eğitime katkı sağlamaktır.
Biz, okulu bırakan bir kızın hayatını anlattık. Kızın okulu bırakması durumunda başına ne tür kötülüklerin gelebileceğini, hatta bu yolda ailesinin ve bütün ömrünün değişebileceğini gösterdik. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu vurguladık diye konuştu.