BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, Öğretim Görevlisi Ömer Dereli ve üniversite öğrencileri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçedeki özel bir bakım evini ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Bakım merkezi sakinlerini odalarında ziyaret eden öğrenciler, görüş alışverişinde bulundular.
Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kurumları ziyaret ettiklerini söyledi.  Bakım evi sakinlerini ziyaret ettiklerini belirten Henden, Proje kapsamında öğrencilerimiz haftanın belirli günlerinde bakım evi sakinlerine kitap okuyacaklar, onlara hikayeler anlatacaklar, kurum içinde beraberce gezecekler ve böyle hem yardımcı olacaklar hem de moral ve destek olacaklar. Bakım evine gezdik, gerçekten çok bakımlı ve ter temiz bir ortam içinde bulduk kendimizi.  Bakım evinde kalan sakinlerin yüzlerinde gülücükler gördük,. Buda onların gerçekten de iyi bakıldıklarının göstergesidir diye düşünüyoruz. Bizler öğrencilerimizle çok mutlu olduk. Öğrencilerimizle bakım evi sakinleri çok kısa zaman olmasına rağmen kaynaştılar. Öğrencilerimizde çok etkilendiler. İlçedeki özel bir bakım evini  proje kapsamına aldıkları için başta Öğretim Görevlisi Ömer Dereli'ye ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum dedi.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında görevli Alaplı Meslek Yüksek Okulu İktisadi Programlar 2. Sınıf öğrencisi Fatma Çıtlak, bakım evinden çok etkilendiğini belirterek şöyle konuştu: Proje kapsamında bakım evine geldik. Burada kalan bakım evi sakinleri o kadar güzeller ki bir anda kendimizi onlarla iç içe buluverdik. Arkadaşlarla birlikte çok etkilendik. Bakım evine belirli günlerde gelerek onlara kitap okumayı, hikaye anlatmayı, kollarına girip te yürüyüşler yapmayı, onlara yemek dağıtımı yapıp birlikte yemek yemeyi planladık. Belki birlikte resimler yaparak onları mini sergi halinde okulumuzda yayınlarız diye düşünüyoruz.