Kozlu beldesinde bir gurup öğrenci, Kozlu sahilinde çöp toplayarak, belde insanına adeta temizlik dersi verdi.
Kozlu Beldesi'nde bulunan Attila İlköğretim okulu 8-B sınıfında okuyan Ayşe-Şura Demir kardeşler, sınıf arkadaşları ve öğretmenleri ile birlikte Kozlu Sahili'nde çöp toplayarak, adeta temizlik dersi verdi. Demir kardeşler ve sınıf arkadaşları biriktirdikleri harçlıklarla, eldiven, bone ve maske aldı.
Okul idaresinin temizlik projesini kabul etmesi üzerine Demir kardeşler ve sınıf arkadaşları, Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Yeşim Göktepe önderliğinde Kozlu Sahili'ne gitti. Kozlu Belediyesi temizlik işçilerinin de eşlik ettiği öğrenciler, 1 saat içerisinde 12 poşet çöp topladı. Bu uygulamanın herke örnek olmasını isteyen demir kardeşler, "Her yıl denize gelip, serinliyoruz. Her geldiğimizde buradaki çöpleri görüyor ve canımız sıkılıyordu. Kozlu Belediyesi temizlik görevlileri ne kadar dikkat ederseler etsin, insanlar, sahile, doğayı ve denizi kirletmekten kaçınmıyor. İnsanların çevreyi temiz tutmaları için biz böyle bir uygulama başlattık. Tüm sınıf arkadaşlarımızla birlikte bu sahili temizledik. Bu deniz, sahil, tüm bu doğalar bizim, hepimizin.
Lütfen, doğamızı kirletmeyin2 diye konuştu. Öğrenciler, temizlik projesine destek veren okul müdür ve öğretmenleri ile ulaşım konusunda kendilerine yardımcı olan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a da teşekkür etti. Öğrencilerin topladıkları çöpler, belediye görevlileri tarafından ise sahilde bekletilen çöp konteynırına attılar.