Alaplı'da bir grup ilköğretim okulu öğrencisi Afrika ve Somali'de açlık içinde yaşayan çocuklar için anlamlı yardım kampanyası başlattı.

Alaplı'da bir grup ilköğretim okulu öğrencisi Somali ve Afrika'da açlık kıtlık çeken çocuklara destek amaçlı kendi yaptıkları boncuk ve kolyeleri satmak suretiyle bir yardım kampanyası başlattı.
Amaçlarının Afrika'da ve Somali'deki arkadaşlarına yardım etmek olduğunu belirten11 yaşındaki Berna Korkaman, Arkadaşlarımızla aklımıza boncuk yapma fikri geldi. Daha sonra boncuk yapmaya ve tasarım yapmaya başladık. Bu yaptığımız boncukları satmaya karar verdik. O sırada aklımıza bu yaptığımız boncuklardan elde ettiğimiz geliri de Afrika'daki çocuklara yardım olarak göndermek istedik. Şimdiye kadar 16 lira 25 kuruş paramız oldu. En azından 30 lira kadar toplayıp oradaki arkadaşlarımıza azda olsa yardım yapmak istiyoruz dedi.
Afrika'da ve Somali'de açlık içinde yaşayan arkadaşlarının ölmesini istemediğini belirten 10 yaşındaki Yaren Tunçdemir'de Afrika'daki arkadaşlarımıza yardım etmek için bir kampanya düzenledik. Yaptığımız kolye ve boncuk satıp kazandığımız paraları oradaki arkadaşlarımıza
göndereceğiz. Onların aç kalmasını istemiyorum. Onlarda bizim gibi su içsinler, yemek yesinler zayıflamasınlar ve bizler gibi oynayıp eğlensinler dedi.
Alaplı'da öğretmen olarak görev yapan Gülsen Korkaman'da yeğenleri ve mahalledeki çocukları bu fikirlerinden dolayı tebrik ettiğini kendisinin de onlara yardım olduğunu belirterek, şöyle dedi: Yeğenlerim bana boncuk yapmayı istediklerini söylediler. Bende onlara yardımcı olmak için çarşıya inerek boncuk almalarında yardımcı oldum. Eve geldik boncuk tasarımları yapmaya başladık. Yaptıkları kolye ve boncukları satmak istediklerini bana söylediler. Sonra satarken kendi aralarında yaptıkları konuşmalarla sattıkları bu boncuklardan elde ettikleri geliri Afrika'da Somali'de açlık ve yokluk içinde olan çocuklara yardım olarak göndermek istediklerini söylediler. Bu fikir benimde hoşuma gitti bende onlara yardımcı olmaya başladım. Mahalledeki diğer çocuklarda destek verdiler. Şimdi bu çocukların ortaya attığı fikir diğer çocuklara da örnek olur.