Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında Kandilli'de kütüphanenin tadiladını yaptırdı ve kütüphaneye kitap bağışı yapıldı.

 

Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf 1. Öğretim öğrencileri Kübra Akçaalan, Hacer Oruç, Enise Elmas, Tuğba Akçiçek, Tuğba Emsabiz ve Özge Atıcı, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, Kdz.Ereğli'nin en eski ortaokulları arasında yer alan Kandilli'de bulunan Armutçuk İlköğretim Okulu'nun kütüphanesini yeniledi.

 

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Düzenlenen törende konuşan Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdusselam Aksoy,  öğrencilerin topluma hizmet uygulamaları kapsamında bu okulda kütüp-hane oluşturarak okuma alışkanlığı kazandırma açısından önemli bir faaliyet ger-çekleştirdiklerini belirterek, Bu projenin geliştirilmesi, hayata geçirilmesi için öğren cilerimiz büyük çaba sarf etmişlerdir. Dershaneler ve diğer kuruluşlardan kaynak oluşturmuşlar. Armutçuk Ortaokulu'na bu kütüphaneyi hazırlamışlardır. Ben sevgili öğrencilerimi tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

 

PROJEDE EN UYGUN OKUL

Öğrencilerden Hacer Oruç ise Türkçe öğretmenliği bölümünde okudukları için önce kendi alanlarında neler yapabileceklerini düşündüklerini belirterek, Ardından kitabın önemiyle başlayan düşünme serüvenimiz bizi bu projeyi gerçekleştirmeye yöneltti.  Projede uygun bir okul seçmemiz gerekiyordu, ihtiyacı olan okullardan Armutçuk Ortaokulu'nu seçtik sözleri ile konuştu.

 

Kütüphane içerisinde tadilat gerçekleştiren öğrenciler yaklaşık 200 kadar kitabı da okula hediye etti.