Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, Kozlu’da yaptıkları fidan dikme etkinliği ile ilgili gönderdikleri yazılı açıklamada görüşlerini şöyle ifade ettiler:

 

Çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında Dünya’nın ve Türkiye’nin “En Çevreci” üniversitelerinden biri olan Üniversitemizin  “Çevre Bilinci ve Yeşil Kampüs” faaliyetleri  hız kesmeden devam ediyor.  

Yeşil ve çevreci kampüsüler oluşturma adına Üniversitemiz ve Zonguldak genelinde sürdürülen çevre eğitimleri, öğrencilerimize yönelik çevre bilinci oluşturmaya içerikli seçmeli dersler ve özelliklede sosyal sorumluluk projeleri ile Bülent Ecevit Üniversitesi; çevreye duyarlılığı ve çevreye saygı konusunda hem küresel hem de ulusal farkındalık oluşturmaya ve bu konudaki başarısını sürdürülebilir kılmaya devam etmek için önemli çevre projeleri üretmekte ve bunları hayata geçirmektedir.

Bu çevreye saygı projelerinden bir tanesi 27 Nisan Cuma günü, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler (İİBF) Fakültesi öğrencilerinin “Yeşil Bir Kampüsün Adresi Bülent Ecevit Üniversitesi” isimli proje ile uygulanmış oldu.

Yürütücülüğünü Öğr. Gör. Kayhan Kafalı’nın üstlendiği ve Kozlu Orman İşletme Şefliğinin destek verdiği proje çerçevesinde, Öğrencilerimiz Kozlu ilçesinde Üniversitemiz adına fidan dikiminde bulundular. “Yeşil Yaşamlara Can Katmaya Geliyoruz” sloganıyla hareket eden öğrencilerimiz Kozlu Orman İşletme Şefliği personeli eşliğinde fidanları toprakla buluşturarak, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin “Çevre dostu ve çevreye saygı” amacındaki kararlılığına destek vermiş oldular.