Nurdan ve Orhan Oğuz İlköğretim Okulu ile TEMA Kdz.Ereğli Temsilciliği tarafından ilçe genelindeki okullar arasında düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren 57 fotoğraf Kdz.Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonunda düzenlenen tören ile sergilendi. Osman Zeki Oral Sergi salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, okul kurucusu Nurdan ve Orhan Oğuz'de katılırken, Bir fotoğrafta sen al, seninde bir ağacın olsun kapsamında satılan her resim için 5 fidan dikecek.
TEMA Kdz.Ereğli Temsilcisi Nilgün Durak serginin açılışının ardından şu bilgileri verdi: İlçemizdeki ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 'Doğa' konulu fotoğraf yarışmasına 57 eser katıldı. Yarışmanın öncülüğünü Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu Resim Kulübü gerçekleştirdi. Fotoğraf satışlarından elde edilecek gelir TEMA Vakfı Ağaçlandırma projelerine harcanacak. Bizim için çok anlamlı bir sergi. Fotoğrafların gelirleri ağaçlandırma projeleri için bağışlanacak. Bu etkinlik gönüllü bu işi yapan bizleri son derece mutlu etmiştir, destek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum sözleri ile konuştu.
Yarışmada birinciliği İMKB Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Gizemnur Pehlivanoğlu, ikinciliği Dikmen İlköğretim Okulu öğrencisi Ebru Erdoğan, üçüncülüğü TED Karadeniz Ereğli İlköğretim Okulu öğrencisi Beyza Ali İhsan kazandı. Dereceye girenlere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Akif Şeker, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti, okul öğretmenleri, veliler, davetliler ve öğrenciler katıldı.