Kdz.Ereğli Yıldırım Koleji İlköğretim öğrencilerinin İngilizce öğretmenleri rehberliğinde yıl boyunca hazırlamış oldukları İngilizce solo ve koro şarkılar etkinliği büyük beğeni topladı. Tiyatro ve şiirlerden oluşan toplam 16 bölümden oluşan gösterinin sergilendiği İngilizce Gecesi, Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonunda Yıldırım Koleji İlköğretim velileri ve misafirlerin beğenisine sunuldu. Öğrendikleri İngilizce teoriğini AKM' yi dolduran seyircilere sahne performansları ile aktaran öğrencilerin heyecan ve coşkuları görülmeye değerdi. Programın açılış konuşmasını yapan Yıldırım Koleji İlköğretim İngilizce Bölüm Başkanı Yusuf Kocaman okul olarak sömestre tatillerinde İngilizce Kış Okulları,yaz tatillerinde İngiltere Ereğli'de Yaz Dil Okulları, İngiltere'de düzenlenen İngiltere Yaz Okulları ve yapılan müstakil Speaking (Konuşma) Derslerinin İngilizce teorik bilgilerin pratiğe dökülerek pekiştirilmesi amacına yönelik olarak yapılan İngilizce Organizasyonları olduğunu ifade etti.
İstanbul'da acemi bir dişçinin kliniğinde,iki İngiliz turistin başına gelen olayların canlandırıldığı "The Dentist" (Dişçi),üstleriyle eğlenceli bir diyalogun içindeki askerlerin başından geçenlerin anlatıldığı "Army" (Ordu),seyyar bir elektrikli süpürge satıcısının kurnaz satış tekniğini işleyen "Vacum Cleaner" (Elektrikli Süpürge) ile bildiğimiz Sinderella hikayesinin değişik bir versiyonunu ele alan "Cinderella" skeç ve oyunları ile gülüp eğlenen izleyiciler "Anabella" ve "Mum"(Anne) şiirleri ile de duygusal dakikalar yaşarken "Fame","Life For Rent","Polly Wolly Doodle" ve "Wiva Forever" şarkılarıyla da coştular.
Yıldırım Koleji'ne Türkçe öğrenmek için gelen A.B.D li öğrencilerin de izledikleri ve program bitiminde tebriklerini ilettikleri İngilizce Gecesi "Wiva Forever" isimli duygusal bir kapanış şarkısı ile sona erdi.