Alaplı’da öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla kitap satın aldı
Alaplı Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaplı Belediyesi ve Kaynak Kültür Yayın Gurubu tarafından ortaklaşa Kitap Şenliği düzenlendi. 
Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, yaptığı açıklamada, projenin amacının, öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarla kitapla buluşturma olduğunu söyledi. Proje ile öğrencilere hem tutumlu olma alışkanlığı ile küçük yaşta kitapla tanışmasını sağladıklarını belirterek şunları söyledi; “İlçemizde çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak okuma sevgisini aşılamak için harçlıklarıyla satın aldıkları kitapları okumalarını sağlamak amacıyla yol çıktık. Alaplı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol hazırlayarak çocuklarımıza kumara dağıttık. Öğrenciler 45 gün boyunca kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla kaynak yayınlarının açtığı kitap fuarına getirerek buradan çek alarak kitap satın alıyorlar. 
Böylelikle öğrencilerimize kitap sevgisi aşılarken, tasarrufta bulunmayı da öğretiyoruz.Kitap  Şenliği 3 gün boyunca açık kalacak.”