Tepebaşı İlköğretim okulu yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde Tiyatro, Ana sınıfı Gösterileri ve Kan Bağışı kampanyasından sonra Yayla İlköğretim Okulu Salonunda şiirin büyüsünde muhteşem bir program sergiledi. Programa Okul yöneticileri ve  öğretmenlerin yanı sıra izleyiciler  katıldı.  Velilerin ilgisi yoğundu.
Programın açılışında Okul Müdürü Yusuf Usta; "dolu dolu bir yıl" geçirildiğini, yıl boyunca sürdürülen çalışmalar neticesinde bir ay önce güzel bir tiyatro gösterisi, iki hafta önce ana sınıfı gösterileri sergilediklerini, bu şiir dinletisiyle solon programlarını bitirdiklerini belirtti. Mayıs ayının 20'sinde okul dergisinin 5. sayısının  çıkacağını belirtti.
Ayrıca 31 Mayıs Pazar günü de okul bahçesinde eşya piyangosu düzenleyeceklerini söyledi. Bütün bu etkinlik hazırlayan öğretmenlerine, öğrencilerine ve velilerine teşekkür etti Ve sıranın hazırlanan programı keyifle izlemeye  geldiğini belirterek herkese iyi seyirler diledi.

DUYGU YÜKLÜ ŞİİRLER…
Programda Gökhan Yılmaz "Sokak Çocuğu", Gülcan Yılmaz Victor Hugo'dan bir şiir, Yiğitkan Özbektürk "Leylak Getiriyorsun", Büşra Yaman "Mustafa Kemal'in Kağnısı", Neslihan Cındır "Hastane Önünde İncir Ağacı", Ahmet Çam "Adı Mehmet", Esin Şimşek "Kelebeğin Ömrü", Gülcan Yılmaz "Ne Çoktular", Buse Güneyoğlu "Öğretmenim", Feyza Nur Ersöz "Ucundan Tutarak", Sibel Güneyoğlu "Oğul",  Nurşen Uçak "Küçük İstavrit", Hilal Doğan "Ak Düşmüş Saçlarına" adlı şiirleri  okuyarak dinleyenleri ve  izleyenleri büyülediler
Türkçe Öğretmeni Cihan Seher Çelik'in  ve Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Abdullah Çayıroğlu' ile Gülden Yallı ve Hülya Alkan'ın katkılarıyla hazırladıkları şiir dinletisi izleyicileri duygulandırdı. "Sokak Çoçuğu" ve "Öğretmenim" şiirleri  izleyenleri gözyaşına boğdu. Şiirlerin hepsinde duygusal yoğunluk en üst düzeydeydi.
Şiirler bazen sevgi dünyasına, , bazen de sılaya götürdü.
Şiir dinletisi, müzik ve  slayt gösterisiyle  süslenerek izleyicilerin beğenisine sunulmuştu.  Dinleti, salonu dolduranlardan tam not aldı.
Son olarak Okul Müdürü Yusuf Usta,  programın hazırlanmasında emeği geçenleri  kutlayarak emeği geçenlere çiçek  takdim etti.
Veliler, "zevkle" izledikleri bir program olduğunu, öğrencilerin yeteneklerinin ustalara taş çıkarttığını belirterek katkısı olanlara teşekkür ettiler.