Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Çevre Koruma ve Bilinçli Tüketici Kulübü, öğrencileri hava, toprak ve su kirliliğinin önlenmesi, atıkların geri dönüşüme kazandırılması için örnek bir çalışma başlattı.
Köy Muhtarları, İmamlar ve Şoförler de başlatılan çalışmaya destek verirken Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz, öğrenciler tarafından başlatılan hava, toprak ve su kirliliğinin önlenmesi, atıkların geri dönüşüme kazandırılmasına yönelik çalışmaya Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği, Çevre ve Orman Bakanlığı izinli geri dönüşüm firmaları, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği, Çevre Dernekleri, Belediyeler ve birçok kurum ve kuruluşunda destek verdiğini belirtti. Başlatılan çalışma ile ilgili olarak 2 bin adet broşürün bastırılması ve dağıtımıyla 8 bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz," Okulumuz Çevre Koruma ve Bilinçli Tüketici Kulübü öğrencilerimiz tarafından hava, toprak ve su kirliliğinin önlenmesi, atıkların geri dönüşüme kazandırılmasına yönelik çalışma başlatılmıştır. Okulumuz imkanları ile bastıracağımız 2 bin adet broşür ile 8 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz.
Çevreyi kirleten etmenler ve bu konuda yapılabilecekleri anlatan tanıtım broşürünü öğrencilerimiz, veliler, köy muhtarları ve köy imamları ile daha çok insana ulaştırarak yaşanabilir bir çevre elde etmek için vatandaş duyarlılığını geliştirmek istiyorlar. Okul idaresi ve kulüp rehber öğretmenlerimiz okulda yılardır yürütülen örnek çalışmalardan da bahsederek atıkların (kağıt,pet şişe ,pil,vb.)geri dönüşüme kazandırılması, çevre temizlik çalışmaları, yeşillendirme, çiçeklendirme çalışmaları, çevre seminerleri gibi etkin faaliyetlerle çevrenin korunması ve örnek davranış profili oluşturulması için faaliyet göstermektedirler.
Okulumuz da yürütülen bu duyarlı çalışmalara taşınabilir Pil Üreticileri Derneği, Çevre ve Orman Bakanlığı izinli geri dönüşüm firmaları, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği, Çevre Dernekleri, Belediyeler gibi birçok kurum ve kuruluş da çeşitli şekillerde destek vermektedir" dedi.