Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, Van ve Somali'deki kardeşlerine yardım amacıyla kermes düzenledi. Kendi elleriyle yaptıkları mamaları satan öğrenciler, elde edilen geliri, kardeşlerine göndermek için bankaya yatıracak.

Somali'de yaşanan açlık sorunu ve Van Depremi, Türk halkının bir kez daha kenetlenmesine neden oldu. Hem Somali için hem de Van için seferber olan Türk halkı kısa sürede toplanan yardımları ihtiyaç bölgesine ulaştırdı. Bu yardımlara Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinden katkı geldi. Öğrenciler, kendi elleri ile hazırladıkları yiyeceklerden oluşan bir kermes düzenledi.
Kermes hakkında bilgi veren okul öğrencilerinden Songül Subaşı, karınca kararınca kendilerinin de yapılan yardımlara katkı sağlamak istediklerini söyledi. Subaşı, Okul öğrencileri olarak yaşanan bu olumsuzluklara seyirci kalamazdık. Başta dekanımız olmak üzere okul idaresinden izin alarak evlerimizde satabileceğimiz yiyecekleri hazırladık. Bu yiyecekler, arkadaşlarımız tarafından elleriyle hazırlandı. Okul binamızda da satışa başladık. Şu ana kadar satışlarımız çok iyi gidiyor. Buradan elde edilecek gelir ile Somali ve Van'da yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize bizler de bir nebze olsun destek vermek istedik. Bu imkanı sağlayan dekanımıza, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ederiz dedi.