Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden bir grup öğrenci 2012 Yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Kültür Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci Programı kapsamında, Erken Çocukluk Eğitiminde Hiperaktivite bozukluğu ile mücadele projesine ortak okul olarak Hollanda'ya gidecek.

Okul Öncesi Öğretmeni Esra Esen, proje kapsamında 12 çocuk gelişimi ve eğitim bölümü öğrencisinin 10 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Hollanda'nın Amsterdam kentinde staj göreceğini açıkladı. Kafilede Okul Müdürü Abdüsselam Aksoy ve İngilizce Öğretmeni Nilay Kocamanoğlu'nun da bulunacağını ifade eden Esen açıklamasında, Son birkaç yıldır öğretmen arkadaşlarımız ve okul idaresi ile birlikte Avrupa Birliği Projeleri kapsamında çalışmalar yürütmekteyiz. Geçen yılda yine böyle bir proje kapsamında Berlin ve Hollanda'dan toplam 32 öğrencimizin eğitim alma olanağı yaratmıştık. 2012 Eğitim Programları teklif çağrısında bulunuldu biz de projemizin adını 'Erken Çocukluk Eğitiminde Hiperaktivite ile Mücadele' koyduk. Okulumuzda çocuk gelişimi bölümünde eğitim gören 12 öğrencimiz ile katılacağız. Toplam 3 hafta sürecek bir eğitim çalışması için Amsterdam'a gideceğiz. Öğrencilerimiz orada 5 ayrı anaokulunda hiperaktif çocukların eğitim aldığı sınıflarda gözlem yapma imkanı bulacak dedi.
Eğitim programına katılan öğrencilerin kazanımları konusunda ise şunları söyledi: Bu projeye katılan öğrencilerimiz bu etkinliği ilk başlarda sadece bir sosyal aktivite olarak algılıyorlar. 15 Yaşında ve halen ülke başkentini görmemiş bir öğrenciyi alıyorsunuz ve yurt dışında staj imkanı sağlıyorsunuz. Birkaç günlüğüne değil birkaç haftalığına dünyanın başka bir yerinde eğitim alan bu öğrenci öncelikle olarak üzerinde eğitim aldığı konuda donanım sahibi oluyor, tecrübeleniyor, müthiş bir özgüven kazanıyor. Okul Müdürü Abdüsselam Aksoy'da Avrupa Birliği Programlarına katılımda okul öğrencilerinin gösterdiği çabadan dolayı teşekkür etti. Öğrenci Mervi Yıldırım'da bu projeye büyük önem verdiklerini belirterek, Bizim için önemli bir fırsat. Çünkü bir çok arkadaşımızın dileği bu projeye katılabilmekti biz bu şansı yakaladık. Stajımızı en verimli şekilde değerlendirmeye çalışacağız