Alaplı'da Zonguldak İl Çevre Orman Müdürlüğü tarafından Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencilerine çevre eğitimi semineri verildi.
Zonguldak Çevre Orman Müdürlüğü ÇED Planlamadan sorumlu Mücella Ünlütepe, Çevre Yönetiminden Sorumlu Nazlı Okur ve kurum personeli Recep Aydın'dan oluşan ekip Kasımlı İlköğretim Okuluna ziyarette bulunarak 6. 7. 8. sınıf öğrencilerine çevre konulu bir seminer verdi. Kimyager Mücella Ünlütepe, günümüz ve gelecek kuşakların temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu belirterek, sunum eşliğinde çevreyi kirleten unsurlara değinerek hava, toprak, su, gürültü gibi kirliliklere toplumdan örnekler vererek bunları önlemek için yapabilecek çalışmalar konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Seminer sonunda bütün öğrenciler bu konudaki duyarlılıklarını pekiştirmek için "Çevre Andı" okudular.
Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz, "İlköğretim okulumuzda çevre ile ilgili çalışmalar, atıkların geri dönüşüme kazandırılması, ağaçlandırma, çiçeklendirme çalışmaları, bu konuda bilinçlendirme çalışmaları, doğal kaynakların yerinde ve bilinçli yeterli kullanımı konusunda yapılan çalışmalar devam etmektedir. İl Çevre Orman Müdürlüğü'nden yetkili bir uzman tarafından bu seminerin okulumuzda verilmiş olması, öğrencilerimizin yaşadıkları her çevrede aile bireylerini de işe dâhil ederek yaşanabilir bir çevreye hizmet için çok anlamlı" dedi.