Zonguldak Çevre Koruma Derneği ile Doğal ve Hayvanları Koruma Derneği tarafından Kozlu Atilla İlköğretim Okulunda öğrencilere doğa, çevre ve hayvanların insan yaşamındaki önemi ve gereksinimlerini anlatan eğitim çalışmaları ve sunum verildi. Zonguldak Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu adına Zonguldak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar, yaptığı sunumda öğrencilere doğanın, hayvanların insan yaşamındaki faydaları hakkında bilgiler verdi.
Doğanın, hayvanların insan yaşamındaki faydaları ve yaşamdaki olmazsa olmaz olduklarını anlatan Kutlu Günvar, "Yaşadığımız çevrede dikkat etmemiz gereken konulara değinerek 2070'den mektup adlı görüntülü sunumla suyun nasıl idareli kullanmamız gerektiğini ve yaşamımızda ne kadar önemli olduğunu anlatacağız. Biz dernek olarak her hafta bir okulda bu çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bizler dernek olarak çocuklarımıza faydalı olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı elimizden geldiği kadarıyla çevre konusunda geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.
Günvar, öğrencilere küresel ısınmayı engellemek için dünya ülkelerinin imzasına açılan KYOTO protokolüne göre, 2008-2012 yılları toplam sera gazı emisyonlarının 1990 yılı seviyesinin yüzde 5,4'ün altına çekilmesinin hedeflendiğini söyledi.  Küresel ısınmayı durdurmak için neler yapılması gerektiğini anlatan Günvar, "Evlerimizin, işyerlerimizin aydınlatılmasında enerjiyi daha az tüketen çevre dostu ampuller kullanmalıyız. Doğru ışıklandırmayı sağlamalıyız. TV'leri bekleme konumunda bırakmamalıyız. Isı yalıtımına özen göstermeliyiz. Su kaynaklarımızın tükenmemesi için ise, diş fırçalarken, tıraş olurken, bulaşık yıkarken musluğu açık bırakmamalıyız. Çamaşır suyu ve bu gibi deterjanların tüketimini en aza indirmeliyiz. Kaçağı, arızası olan tesisatları onarmalıyız. Geri dönüşüm konusunu bir yaşam tarzı olarak benimsemeli kağıt, cam, plastik, metal ve benzeri atıklarımızı çöplerimizden ayrı olarak toplamalıyız. Uzun ömürlü ürünlere yönelmeliyiz.
Plastik ambalajlardan kaçınmalıyız. Şişe, kavanoz gibi tekrar kullanılabilen cam malzemeleri tercih etmeliyiz. Katı atıkları kaynağından ayırmalıyız, cam malzemeleri geri dönüşümü olan atıkları organik atıklarla birlikte atmamalıyız. Naylon poşet yerine kağıt poşet kullanmalıyız. Pilleri kesinlikle çöplere değil pillerimizi biriktirerek pil toplama tesislerine göndermeliyiz" dedi.
Ayrıca Kutlu Günvar, hayvanların doğada çok yararları olduğunu da ifade etti.