Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği tarafından özel bir okulda 7'nci sınıf öğrencilerine yönelik çevre ile ilgili seminer verildi.
Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen seminere okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Seminerde konuşan Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, “Alaplı Çevre Koruma Derneği olarak okulunuzda siz sevgili öğrencilere çevre ile ilgili seminer verme fırsatı veren, çevre dostu idarecilerinize teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizde ve dünyada küresel ısınmadan dolayı mevsimler yer değiştirdi, örnek içerisinde bulunduğumuz ocak ayı kara kışın tam ortası ama maalesef hala kar yüzü görmedik sayılır. Biz insanlar bu günümüzü ve geleceğimizi, hatta doğup büyüyecek, yaşayacak gelecek olan nesillerimizin de geleceğini tehlikeye, tehlikeli hastalıklara yakalanmaya mahkum ediyoruz.
Çevreye rastgele atılan atıklardan cam ve cam şişeler 4 bin yılda plastikler bin yılda çiklet ve sigara izmaritleri 2 yıl kutu kola gibi alüminyum karışımı olanlar 10ile 100 yıl arasında doğada yok oluyorlar. Bu acı gerçeği bildiğimiz halde biz insanlar bu gün kendimizin, bizden sonra gelecek olan 5 bin yıl içerisindeki insanımızın yaşamını tehlikeye ve yaşama hakkını elinden almış oluyoruz” dedi.
Öğrenciler çevre duyarlığı konusunda öğütler veren Türkyılmaz, “öğrencilerimiz bizim sizlerden isteğimiz okulda aldığınız çevre eğitimini alışkanlık haline getirip evinizde, çevrenizde, yaşadığınız her yerde hayata geçirmenizi istiyoruz. Ana ve baba-larınıza, yakınlarınıza burada gördüğünüz çevre eğitimini, aşılamanızı istiyoruz çünkü okulunuz biz çevrecilerden daha çevreci, ben tüm okul idaresine bu titiz davranışlarından ve çevreye duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.