Erdemir ile Türkiye Deprem Vakfı işbirliği Ereğli’de öğrenim gören öğrencilere yönelik deprem tatbikatı düzenlendi. Tatbikata öğrencilere depremin etkileri ve yapılması gerekenler anlatıldı.

 

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Türkiye Deprem Vakfı işbirliği ile çalışanlarımız, aileleri ve öğrencilere yönelik olarak, deprem gerçeği ve korunma yöntemleri konusunda bilinçlendirme eğitimleri ve Mobil Deprem Aracında Deprem Simülasyonu etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Deprem Uzmanı Süheyla Sezen tarafından depremin etkileri anlatıldı Tatbikatta depremde yapılması gerekenler hakkında tatbikata katılan öğrenciler ayrıntılı şekilde bilgilendirildi. Mobil istasyonda gerçekleşen tatbikata öğrencilerin yansıra Erdemir İş Güvenliği Özkan Doğan, Erdemir Basın ve Halkla İlişkiler Şefi Noyan Keskin, öğretmenler ve öğrenci verileri katıldı. Tatbikat yaklaşık 1 saat sürdü.

Türkiye Deprem Vakfı Proje Koordinatörü Süheyla Sezan yaptığı açıklamasında, “Türkiye deprem vakfı olarak toplumsal bilinçlendirme deprem konusunda çalışmalarımız kapsamında gerçekleştirdiğimiz mobil gezici deprem simülasyon eğitim aracımızla Erdemir’in konuğu olarak buradayız. 1 ve 2. gün Erdemir’in kendi fabrika ve aile çalışanlarına eğitimlerimizi verdik. Bugün de yine Erdemir’in organize ettiği bazı okullardan seçilmiş gruplarla eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Aracımız 12 m2 simülasyon odası boyutunda görsel ve uygulamalı mutfak ve oturma odasından tasarlanmış durumda burada 7.4 büyüklüğünde gerçek Kocaeli depreminin kaydının insanlar üzerinde bıraktığı şiddetin etkisini küçülterek deneyimliyoruz. Projenin amacı büyük sarsıntılara vererek insanları korkutmak değil biz deprem deneyimi yaşatırken ama aynı zamanda asıl amacı deprem sarsıntısında sırasında devrilebilen büyük ve ağır eşyaların küçük maliyetli önlemler ile nasıl hasarları azaltabiliyoruz onu paylaşıyoruz” dedi.