Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, köy okullarını ziyaret ederek öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye ediyor.
Malğaç, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran ile birlikte Çay Köyü Sarıkadı birleştirilmiş  Okulu ziyaret etti. Ziyaretinde öğrencilere çeşitli sorulan yönelten Malğaç, diş fırçası, diş macunu ve anasınıfı öğrencilerine kıyafet hediye etti.
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Malğaç, köylerde okulları sık, sık ziyaret ettiğini söyledi. Diş fırçalama alışkanlığının küçük yaşlarda başladığını ifade eden Malğaç, şunları söyledi;
Kitap okuma, diş fırçalama, temizlik gibi alışkanlıklar küçük yaşlarda kazanılan alışkanlıklardır. Sonraki yıllarda farkına varıp ta bunu önemini kavrayıp ta alışkanlık kazanması biraz daha zor oluyor. küçük yaşta çocuklarımıza bu diş sağlığı, hijyen ve temizliği önemini anlamaları konusunda çocuklara önce çeşitli sorular soruyoruz. Ardından ise diş fırçası ve diş macunu hediye ediyoruz. Bunu İlçede gittiğimiz tüm okullarda uyguluyoruz. İlçemizdeki anaokullarında okullaşma oranı yüzde 35'ler civarındaydı. Biz bunu Türkiye ortalamalarına çekmek için 2012-20113 eğitim öğretim döneminde bir takım planlarımız olmuştu.
Sarıkadı, İsafakıhlı ve çamcılar köylerimizdeki okullarımızda anasınıfı açıp buradaki öğrencilerimizin anaokuluna devamını sağlamaktı. Bunu başardık. İlçemizdeki eğitim kalitesini arttırmak için tüm desteğimiz devam edecektir.