YURTKUR Zonguldak Bölge Müdürlüğü tarafından öğrencilere Liderlik Eğitimi verildi.
Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Zonguldak Bölge Müdürlüğü tarafından yurtta kalan öğrencilere Hafıza Teknikleri ve Kolay Öğrenme eğitimi verildi. Eğitime, YURTKUR Zonguldak Bölge Müdürü Musa Alan, Zonguldak Yurt Müdürü Şükrettin Yılmaz, Kişisel Gelişim Uzmanı Halim Altınışık ve öğrenciler katıldı. Kişisel Gelişim Uzmanı Halim Altınışık, öğrencilere Hafıza Teknikleri ve Kolay Öğrenme konularında bilgiler verdi. Halim Altınışık, Biz bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Yani böyle bir konu var, bu konularla ilgili dünya da çok büyük çalışmalar var sizde bu çalışmaların bir parçası olacaksınız.
Zaman zaman çevremizde bazı insanlar görüyoruz. Bunlar için hafızası çok kuvvetli adam, zeki adam tabirlerini kullanırız. Ama bazı insanlar içinde balık hafızalı adam, unutkan adam, yaramaz adam tabirini kullanıyoruz. Biz bu tür hitaplara maruz kalmamak için ne yapmak zorundayız, çalışmak zorundayız, hafızamızı güçlendirmek zorundayız.
Liderliğin birinci şartı, tanıştığı karşılaştığı insanları unutmaması, onları hafızasında tutması, görüntü olarak, sis olarak değil kabiliyetleriyle, kimlikleriyle ve kişilikleriyle hafızasında tutarak gerektiğinde onları, herhangi bir konuda kendi kimliklerine, kişiliklerine, eğitim seviyelerine göre sevk edebilme kabiliyeti ile liderliklerini güçlendirme imkanı vardır dedi.