Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde okullarda süt dağıtımına başlandığını duyurdu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen "Okul Sütü" projesi kapsamında anasınıfları ve ilkokul öğrencilerine 2016-2017 öğretim yılı ikinci döneminde okul sütü dağıtımına Zonguldak'ta başlandığı duyuruldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, İl Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, Gıda ve Yem Şube Müdür V. Bengi Turgut, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Nuray Kurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Kapıcı ve Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Kaymaz'ın katılımıyla Mimar Sinan İlköğretim Okulunda öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

 

SÜT İÇMEYE TEŞVİK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çelik konuşmasında, beslenme alışkanlıklarının okul çağında kazanıldığını ve sağlıklı nesiller için küçük yaşlarda süt tüketiminin önemini vurgulayarak, "Bakanlığımızın yürüttüğü ve bu sene 6. yılına girdiğimiz süt dağıtım projesini çok anlamlı ve değerli buluyorum.  Bu proje ile çocuklarımızın fizyolojik, zihinsel ve bedensel gelişimleri desteklenmektedir. Bu ve benzeri projeler ile çocukların süt içmesi teşvik edilmektedir. Bu durum çocukların bilinç düzeyinde farkındalık yaratması açısından da oldukça önem arz etmektedir. 8 ilçede 34.500-ilköğretim çağındaki çocuğumuza haftanın 3 günü süt, 2 günü kuru üzüm dağıtılmaktadır." diye konuştu.

 

KENDİLERİ DE İÇTİ

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Kapıcı ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Nuray Kurt da yaptığı konuşmalarda okul sütü programının, ilkokul çağındaki öğrencilere süt içme, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılmasında ki önemine vurgu yaptı. Program kapsamında protokol üyeleri, Mimar Sinan İlköğretim öğrencilerine süt dağıtırken, bu sırada kendileri de süt içerek öğrencilere örnek oldular.