Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Engelliler Haftası kapsamında program düzenlendi.
Kasımlı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa, Engelliler Deneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Anadolu Engelliler Deneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, engelli olmanın bir kusur olmadığını ve engellilerin hayatla barışık olmalarının önemine değindi. Kendisinin de görme engelli olduğunu ve hayata küsüp kenara çekilmediğini ve yıllardır müzikle uğraştığını belirten Korkut, "Yaşam sürecimizde herkes engelli olabilir. Hayata hemen küsüp bir kenara çekilmek yerine hayata barışık olarak yaşamımıza devam etmeliyiz. Engelliler olarak vatandaşlarımızdan beklentilerimiz yaşamın her alanında ve bütün toplu kullanım alanlarında engellilere yardımcı olmalarıdır. Bu alanda Alaplı ilçesinde örnek çalışmalar yapılmaktadır. Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının girişleri engellilerin girişine uygun hale getirilmiştir. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu'da bu konuda hassasiyet göstermektedir.  Alaplı'da engellilerimize daha duyarlı davranılması noktasında önemli mesafeler kastedilmektedir" dedi.
Anadolu Engelliler Deneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz, öğretmenler ve öğrencilere Engelliler Haftası dolayısıyla hazırladıkları programdan dolayı teşekkür etti.
Kasımlı İlköğretim Okulu tenis sporcusu yürüme engelli öğrencisi Şevket Aldırmaz da Anadolu Engelliler Deneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut'a bir buket çiçek takdim etti.