Zonguldak'ta 2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı bugün sona eriyor. Zonguldak'ta yaklaşık 106 bin öğrenci karne sevincini yaşadı.

Türkiye'de okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimdeki yaklaşık 15 milyon öğrenci bugün karnelerini alarak, iki hafta tatil yapacak. Zonguldak'ta ise yaklaşık 106 bin öğrenci karnesini aldı. 24 Eylül 2009 günü başlayan eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlanması ile birilikte öğrenciler yaklaşık 2 hafta tatil yapacak. Tatil boyunca ders çalışacaklarını belirten öğrenciler, öğretmenlerini de unutmayarak teşekkür edip çiçek verdi. Karne sevincini yaşayan öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.

Mithatpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri de sevinçlerini koşarak kutladı. İlk yarı karnesinde zayıf gören öğrenciler ikinci dönemde daha başarılı olmak için tatilde çalışacaklarını söyledi. İngilizce dersinden 2 aldığı için hüzünlenen Mertcan Dikbaş (10) ikinci döneme daha çok çalışacağını söyledi. Gazi İlköğretim Okulu 5/C sınıfı öğrencisi Bahar Dilruba Ekşi sınıf birincisi olurken okulda da beşinci olduğunu söyledi. Takdir almanın ve sınıf birincisi olmanın sevincini yaşayan Ekşi, ?Çok sevinçliyim. Başarımda öğretmenimin katkısı çok. Sınıf birincisi oldum. Okulda da beşinci oldu. Tatilimi hem dinlenerek hem de çalışarak geçireceğim? dedi.

2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 8 Şubat 2010 günü başlayacak. Eğitim öğretim yılı ise 18 Haziran 2010 günü tamamlanacak.