Kdz. Ereğli Gazi İlköğretim Okulu yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin ile birlikte Kore Gazilerini evlerinde ziyaret etti.
Karadeniz Ereğli Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Faruk Ünlü, öğretmen Yener Yazgan ve öğrenciler Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin ile birlikte üç Kore gazisi Ahmet Çakır, Hasan Şenel, Necmettin Göçmez'i evlerinde ziyaret ederek ellerini öpüp hayır dualarını aldılar. Ziyarette konuşan Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Faruk Ünlü, Gazi'nin ölümü göze alan kişi olduğunu, gazilerimizin ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün canlı temsilcileri olduğunu belirterek, asil bir ruha sahip olan ecdadın hatıralarını topluma anlatmanın gayreti içinde olduklarını bu nedenle Ereğli'de yaşayan Kore gazilerini ziyarette bulunduklarını belirtti.
Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin de, ilk defa bir İlköğretim Okulu birlikte Kore gazilerini evlerinde ziyaret ettiğini belirterek okul yönetimine teşekkür etti. Gazilerin anılarını dinleyen Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri duygu dolu anlar yaşarken, Kore gazileri, Ahmet Çakır, Hasan Şenel, Necmettin Göçmez de okul yönetimi ve öğrencilerin kendilerine yaptıkları ziyaretten dolayı memnunluk duyduklarını ifade ettiler.