Ereğli’deki evlerinden Alaplı’daki okullarına kadar olan dört kilometrelik mesafeyi yürüyerek kat eden yedi öğrencinin taşımalı eğitim sistemi ile taşınacağı bildirildi.

 

Kdz. Ereğli Kıyıcak köyünde ikamet eden ve Alaplı Atatürk İlköğretim Okulu’nda okuyan Yeliz Ayyıldız, Kader Kartal, Kerim Özdemir, Yusuf Özdemir, Orçun Kartal, Tuçe Çavdar, Mustafa Çavdar eğitimlerini sürdürmek için dört kilometre uzaklıktaki okullarına yürüyerek gidip gelmek zorunda kalırken, Alaplı ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, öğrencilerin 2010–2011 Eğitim ve Öğretim yılında Taşımalı Eğitim sistemi ile taşınacağının müjdesini verdi.

Öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim yılında Merkez İlköğretim Okulunda eğitim göreceğini belirten Taşıran,” İlçemize 4 kilometre mesafeden yürüyerek okula gelmek zorunda olan öğrencilerimizi taşımalı eğitim sistemi ile Merkez İlköğretim Okuluna taşıyacağız. Ereğli ilçesine bağlı Kıyıcak köyünde ikamet eden öğrencilerimizin ilçeye yakın olmaları münasebetiyle daha önce Atatürk İlköğretim okulunda öğrenim görüyorlardı. Atatürk İlköğretim Okulunda taşımalı eğitim olmadığı için öğrencilerimizi Merkez İlköğretim Okuluna taşıyacağız. Öğrencilerin velileri ile görüşmelerimiz oldu. Onlarında onayını aldık” dedi.

Taşımalı eğitim sistemine dahil edilen öğrenciler “Her gün 4 kilometre mesafeden yürüyüp okula gidiyorduk.  Çoğu zaman Yorgun düşüyor ve derslerimize çalışamıyorduk.  Yolda yürürken, araç çarpar diye korkuyor kışın yağmur ve karda okula gitmek zorunda kalıyorduk.  Artık bizde taşımalı eğitimden yararlanacağız. Yağmur ve kar demeden okulumuza daha rahat gideceğiz” şeklide görüşlerini dile getirdiler

Öğrenci velileri de öğrencilerin taşımalı eğitim sistemi ile taşınacak olmasından memnunluk duyduklarını belirterek” "Ereğli’ye 14 kilometre, Alaplı’ya 4 kilometre mesafede olmamıza rağmen Ereğli ilçesine bağlıyız. Köyümüzün elektriği, telefonu suyu Alaplı ilçesine bağlı. Ekonomik ve siyasi yönden de Alaplı’ya bağlıyız. Tüm hizmetlerimizi de ilçeden sağlıyoruz. Öğrencilerimiz Alaplı’da öğrenim görüyor. Taşımalı eğitim olmadığı için öğrencilerimiz dört kilometre yolu yürüyerek okula gidip geliyorlardı. Soğuk ve yağmurlu havalarda öğrencilerimiz okula gidip gelirken çok zorluk çekiyordu. Milli Eğitim Müdürlüğümüz öğrencilerimizin taşımalı eğitim sistemi ile taşınacağının müjdesini verdi. Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Taşıran’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.