Kdz. Ereğli Lisesi öğrencilerinin okuldan kaçış anı amatör bir kamera tarafından çekildi. Kış ayında bel veren ve yıkılma tehlikesi bulunan duvardan atlayan öğrencilerin, her gün bu yaşadıkları tehlikeli oyundan kıl payı kurtuldukları gözlendi.

Ereğli'de, çetin geçen kış ayında köy ve ilçe merkezinde bir çok çökme ve yıkım meydana geldi. Kar ve yağmur sularıyla adeta doyan toprak nedeniyle tarihi istinat duvarı yıkılmış ve 4 apartman boşaltılmıştı.
Kış ayında sorun yaşanan bir nokta da Meydanbaşı Caddesi üzerinde bulunan Ereğli Lise'nin istinat duvarı olmuştu. Lise istinat duvarının aşırı yağış nedeniyle şişme yaptığı tespit edilmiş ve çevresinde güvenlik önlemi alınmıştı.
Ancak Ereğli Lisesi'nde okuyan öğrenciler, bu tehlikenin farkında olmadan tel örgünün üstünden atlayarak okuldan kaçma çabaları, mahalle halkının fotoğraf makinesine takıldı. Yaklaşık 3 metre yükseklikteki tel örgüden atlayan öğrenciler, duvarın yıkılma tehlikesi bir yana, düşme halinde bile yara alacaklarından habersiz okuldan kaçarken yakalandı.