İzmirlioğlu İlköğretim Okulu’nun organize ettiği, Ereğli Belediyesi ile TEMA Ereğli Vakfı’nın desteklediği, “Temiz Çevre Temiz Toplum” konulu yürüyüş gerçekleştirildi.

 

İzmirlioğlu İlkokulu Müdürü Orhan Köse etkinliğin başlangıç noktası olan Bağlık Polis Karakolu önünde yaptığı açıklamada, sene başından itibaren öğretmen ve öğrencilerle birlikte farklı projeler planladıklarını belirtti. Bu projelerden birisinin de çevre konulu olduğunu ifade eden Köse şunları söyledi:  “Bu projenin uygulanmasında ikinci sınıflarımız sorumluluk aldılar. Bu gün tüm ikinci sınıf öğrencilerimiz velilerimizle birlikte temiz çevre konusunda toplumu bilinçlendirmek, toplumsal bir duyarlılık oluşturmak, çevre kirliliğine yol açıcı davranışlardan kaçınmak, çöpleri çöp kutularına atmak ve benzeri konularda çevre sakinlerini duyarlı kılıcı aktivitelerde bulunacaklar. Bu konuda TEMA'nın ve yerel yönetimin de desteğini aldık. Geçtiğimiz günlerde liman başkanlığıyla ortak bir çalışmamız olmuştu, bu proje o çalışmayı tamamlayıcı bütünleyici bir çalışma oluyor. Mahalle sakinlerini ve Ereğli kamuoyunu bilinçlendirme adına böyle bir çalışmayı yaptık”

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TEMA Vakfı Ereğli İlçe Temsilcisi Nilgün Durak da ilçe genelindeki okullarda çevre duyarlılığını oluşturabilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlatarak, “Bu etkinlikler kapsamında okulumuz ile ortaklaşa proje gerçekleştirdik ve Orman Bölge Müdürlüğünden fidanları temin ettik. Çocuklarımızı hem özendirmek hem de yaptığımız çalışmaların gerçekliğini görmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

TEMİZLİK YAPTILAR

Bağlık Polis Karakolu önünde toplanan öğrencilere burada çöp poşetleri, eldiven ve fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Ellerinde çevre ile ilgili dövizler de taşıyan öğrenciler kortej oluşturarak, Erdemir Caddesi üzerinde işyerleri ve vatandaşlara broşür ve fidan dağıttı. Yürüyüş sırasında ayrıca öğrenciler, yol üzerinde yerlere atılmış çöpleri toplayarak çöp poşetlerine koydular. İzmirlioğlu İlkokulu öğretmenleri ve velilerinde katıldığı etkinlik okul bahçesinde tamamlandı.