Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi tarafından Toplum Liderleri Teşkilat Projesi kapsamında öğretmenlere seminer verilmeye başlandı.
Toplum Liderleri Teşkilat Projesi kapsamında Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) il merkezindeki öğretmenlere Afet Zararlarını Azaltma semineri verildi. Proje hakkında bilgi veren Şükran Uzun Kırömeroğlu, muhtarlardan sonra öğretmenlere seminer verdiklerini belirterek, din görevlilerini de seminer vereceklerini söyledi. Kırömeroğlu, Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanlığı tarafından Toplum Liderleri Teşkilat Projesi Afet Zararlarını Azaltma programı bugün öğretmenlerimiz ile devam ediyor. Geçen hafta il merkezinde 109 muhtarın katılımıyla 4 toplantı düzenlendi. Başarılı bir seminer dönemi geçti. Öğretmenlerimiz ile seminere dün başladık, 30 öğretmenimiz katıldı. 30 ar guruplu halinde yapıyoruz. İlk önce gönüllü olarak katılıyorlar. Hedefimiz merkezde 2 adet öğretmen olmak üzere 200 öğretmenimize seminerlerimizi vermek. Öğretmenlerimiz seminer sonunda okullarda bu seminerleri kendi meslek taşlarına ardından öğrencilere ve velilere vererek afetlere karşı hazırlıklı olma bilincini oluşturmada büyük rol üstlenecekler. Ülkemiz yüzde 98'lik deprem kuşağında. Zonguldak olarak biraz şanslıyız, deprem olma riski daha az. Bu seminerler 44 ilde tamamlandı. İlimiz olmak üzere 10 il daha ilave edildi. 2015 yılından sonra sosyal sorumluluk farklı program altında eğitim programları devam edecek dedi.
Seminerde Kamu Yönetimi Uzmanı Nazmiye Uzun, Depremlerin oluşumu, Yapısal bilinç, Yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması, Güvenli davranış hareketleri ve ilkeler, ile Depremde yangın konularında bilgiler verdi.
Bir diğer konuşmacı Emine Uzun ise, İlk yardım, Sel-den korunma bilinci, Heye-landan korunma bilinci, Çığdan korunma bilinci ve Or-man yangından korunma bilinci konularında bilgiler verdi.