Zonguldak'ta bir beden eğitimi öğretmeni, evinde çıkan yangında öldü.

Alınan bilgiye göre, Karaman beldesindeki Amelebirliği İlkokulunda müdür yardımcılığına da vekalet eden beden eğitimi öğretmeni Sabahattin Boz'un (42)  Çukurören köyünde ailesiyle yaşadığı iki katlı binanın ikinci katındaki evinde, sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bu sırada evin farklı bir odasında kızıyla uyuyan öğretmenin eşi İlknur, tuvalete gitmek için uyanması üzerine çalışma odasındaki alevleri fark etti. Kızı Beyza'yı uyandırarak dışarıya çıkan kadın, alt kattaki yakınlarına durumu bildirdi.

Haber verilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, çalışma odasında uyuyakaldığı tahmin edilen öğretmen hayatını kaybetti.  Boz'un cenazesi, evden çıkarılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Evde öğretmenin çalışma odası dışında hasar meydana gelmediği görüldü. İki çocuk babası Boz'un oğlunun ise üniversite eğitimi aldığı Tokat'ta olduğu bildirildi.

Boz'un eniştesi Tuncay Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenin eşi ve kızının yorgun oldukları için erken yattığını, Boz'un ise okulda bugün açılacak sergiye hazırlanmak için çalışma odasına gittiğini öğrendiklerini söyledi.

Öğretmenin odasında çalışırken uyuyakaldığının tahmin edildiğini anlatan Uslu, "Eşi tuvalete gittiği sırada alevleri fark ederek kızıyla evden çıkmış, alt katlarında oturan yakınlarına haber vermiş. Camları kırıp yangını söndürmek istemişler ama başarılı olamamışlar. Yangın muhtemelen sigaradan kaynaklandı. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine giderek öğretmenin yakınlarına başsağlığı dileyen Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı da yangının sigaradan çıkmış olabileceği ihtimalinin üzerinde durulduğunu kaydetti.

(AA)