Kdz.Ereğli Öğretmen Evi'nin bir bölümü hizmete girdi. İl Milli Eğitim Müdürünün de katılımı ile öğretmen evinin bir bölümü gazetecilere gezdirildi. İl Müdürü Özbek gecikmenin binadaki su sızıntılarından ve inşaatla ilgili sorunlardan kaynaklandığını vurgularken ilçe genelinde öğretmen evine yardım edenleri ve yardım talebinde bulunduklarını açıkladı.

Kdz.Ereğli Öğretmen evi hizmete girdi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, Kdz.Ereğli Öğretmen Evi Müdürü Hasan Saruhan, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk ve İlçe Yöneticilerinin yanı sıra AK Partili Kdz.Ereğli Belediye Meclis üyelerinin de katılımı ile 24 Kasım öğretmenler günü hizmete girecek olan öğretmen evi basın mensuplarına gezdirildi.

52 ODA BULUNUYOR

52 odanın bulunduğu öğretmen evinin 2 kat otelin yanı sıra lokal, kahvaltı ve toplantı salonlarının bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yaptığı açıklamasında, Kdz.Ereğli Öğretmen Evinin açılma süreci Vali Erol Ayyıldız'ın talimatları ile 2012 yılının ocak ayından itibaren başladığını belirterek, Bu zamana kadar açılma sürecindeki gecikmelerin sebepleri binadaki su sızıntılarından ve inşaatla ilgili sıkıntılardan kaynaklanmıştır. İnşaatı yapan yüklenici firmayla olan yazışmalar sonucunda yakın zaman içerisinde bina iç ve dışındaki inşaat çalışmaları bitirilmiştir. AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan'ın desteğiyle Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünden donatım malzemesi sağlanmıştır. Bu süre zarfında Zonguldak Valiliği, İl Özel İdaresi, İlçe Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca Kdz.Ereğli'deki kurum, kuruluş ve hayırseverler ziyaretleri yapılmış ve destekleri sağlanmıştır dedi.

ÖĞRETMEN EVİ İÇİN YARDIM TALEP ETTİKLERİ

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Özbek'in açıklamasına göre Öğretmen evine yardımda bulunanları ve bulunacak olanları şu sözlerle açıkladı. Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanlığı üyelerinden alacağı destek sonucunda ilerleyen aylarda 3-4 oda sözü vermiştir. Nurdan Oğuz 4 bin TL hesaba bağış yapmıştır. Kdz.Ereğli Eczacılar Odası Aralık ayında 4 bin TL bağış sözü vermiş ve kendi aralarında karar aldı. Eğitim Bir-Sen Kdz.Ereğli Şubesi 1 oda mefruşatını üstlenmiştir. Kırtasiyeler kendi aralarında görüşme yapıp bize bu ay içinde 1 odanın tefrişatı için bağış yapma sözü vermiştir. Gülüç Belediye Başkanı ile görüşme sonucunda destek sözü verdi. İbrahim Sezer beyle görüşüldü ve kısa zaman içerisinde 2 bin TL yardım yapmayı kabul etti. Özüçler Gıda 12 bin TL değerindeki lokal kısmındaki çay ocağı tezgahını, perdelerini ve 2 tane 119 cm'lik led TV aldı. Hüseyin Çınar Nisan ayında 2 bin TL destek sözü verdi. Özel Anadolu Hastanesi ile görüşüldü ve genel merkezden cevap beklediklerini ancak destek sözü verdi. Dershaneler birliğiyle görüşüldü, kendi kurumlar arası değerlendirmenin sonucu beklenmektedir. TSO değerlendirme aşamasındadır.