Kdz. Ereğli'de, bir türlü hizmete açılamayan Öğretmenevinin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 450 bin TL ödeneğe ihtiyaç olduğu belirtildi.
KEYDER Yönetim Kurulu Üyesi Kdz. Ereğli Öğretmenevi Müdür Vekili Hasan Sarıhan'dan KEYDER toplantısında aldığımız bilgilere göre, Öğretmen evi için duyulan 515 bin TL ödeneğe karşılık AK Parti milletvekili Ercan Candan girişimleri ile 45 bin TL malzeme ödeneği, Zonguldak Öğretmenevi'nden geri ödenmek şartıyla15 bin TL gönderildiğini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de 5 bin TL hibe ettiğini söyledi.

'EKSİKLERİMİZ GİDERİLMELİ'
Öğretmenevi için 450 bin TL ödeneğe ihtiyaç duyduklarını belirten Sarıhan, öğretmenevi için girişimlerin devam ettiğini belirterek, Meslektaşlarımıza ferah bir ortamda kaliteli hizmet vermek için Öğretmenevimizin eksiklerinin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor. Şu ana kadar elimize geçen ödenek 20 bin TL'dir, bunun 15 bin TL'si de geri ödenmek şartıyla gönderilmiştir. Burası artık meslektaşlarımızın hizmetine açılmalıdır.
Bu bağlamda, ilk olarak Öğretmenevimiz bünyesinde hizmet verecek restaurant ile Ekim ayının 12'sinde bay ve bayan kuaförlerinin ihalesi yapılacaktır. Ereğlili girişimcilerimizi bekliyoruz. 10. Ayda yapılacak ihalelerde, ilk şartımız 1 yıllık kira bedellerinin peşin olarak alınması olacaktır. Bu peşinatlarla da eksiklerimizi gidermeye çalışacağız.
İhalelere şehir dışından da katılımlar olabilecek. Biz isteriz ki, Öğretmenevimizde Ereğlililer hizmet versin dedi.