Kozlu beldesinde eşinden boşandığı için ilaç içerek intihar girişiminde bulunan öğretmeni, arkadaşıyla yaptığı telefon görüşmesi kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, Kozlu beldesi Fatih Sitesi'nde oturan edebiyat öğretmen H.U., eşinden ayrılması nedeniyle girdiği ruhi bunalım sonucu bir miktar ilaç içti. Durumu kötüleşen H.U, bir arkadaşını telefonla arayarak yardım istedi. Ölmek üzere olduğunu belirten H.U.'nun arkadaşının telefonla durumu bildirmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Kozlu Lisesi'nde görev yapan H.U.'nun evinin önüne gelen polis ekipleri, dakikalarca kapının zilini çaldı. İçeriden ses gelmemesi üzerine harekete geçen ekipler, savcılıktan alınan gerekli izinlerin ardından içeriye girmenin yollarını aradı. Kapıyı çelik olması nedeniyle kıramayan polis ekipleri, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Açık olan balkon camından içeriye girmeye planlayan ekipler, itfaiye aracını beklerken diğer yandan da kapının zilini çalmayı sürdürdü. Güçlükle kapıya kadar gelmeyi başaran H.U., polis ekiplerine kapıyı açarak yere yığıldı.
112 ambulansındaki sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı H.U., olay yerindeki polis ekiplerinin de yardımıyla ambulansa bindirilerek Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. İlaçlardan zehirlendiği tahmin edilen ve midesi yıkanan H.U.'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.