CHP PM Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk yazılı bir açıklama yaparak öğretmenlerin günün kutladı. Köktürk ?Hepimizin bildiği gibi Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk?ün Millet Mekteplerinde başöğretmenliği üstlendiği tarihin anısına 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.  Öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz, ?Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk?ü? şükran duygularıyla ve sonsuz sevgi ile anarken, eğitim savaşçısı öğretmenlerimizin ?Öğretmenler Günü?nü en içten dileklerimizle kutluyoruz? sözleriyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti:

            ?Ne yazık ki bugün, birçok yönetici, öğretmenlerle ilgili övgü dolu sözler söyleyecekler, ancak akabinde de mesleğin sorunlarına gözlerini kapatacaklardır.

Buna karşın, yurdumuzun her köşesinde özveriyle çalışan öğretmenlerimizin yıllardır çözülemeyen ve hatta son yıllarda giderek olabildiğince artan ekonomik ve sosyal sorunları vardır. Pek çok öğretmenimiz karşı karşıya kaldığı ekonomik sorunlarla baş edebilmek ve geçinebilmek için ikinci üçüncü iş yapmak zorunda kalmaktadır.

            Yapılan araştırmalarda gösteriyor ki, öğretmenlerimiz, dünya öğretmenlerine göre daha çok çalışmakta ve daha az ücret almaktadır.

            İnsanlığın gelişimi ve ülkemizin Büyük Önderimizin göstermiş olduğu hedeflere ulaşabilmesi için en büyük görevi üstlenen öğretmenlerin, çalışma koşulları, ekonomik sorunları zaman geçirilmeden iyileştirilmelidir.

            Ayrıca; Eğitimin bilimsel, çağdaş, laik, demokratik ilkelere göre yapılması zorunludur. Oysa AKP iktidarında bu ilkelerden uzaklaşılmış, eğitimin niteliği alabildiğince düşürülmüştür.

            Öğretmenlik mesleğinin ve milli eğitimin devletin en temel ve sürekli fonksiyonlarından, görevlerinden olmasına karşın; AKP?nin ücretli, sözleşmeli öğretmenlik gibi uygulamaları öğretmenlik mesleğinin saygınlığını zedelemekte, öğretmenleri her türlü sosyal ve siyasal baskıya açık bir konuma taşımaktadır. Yüzbinlerce öğretmen de devletten görev beklemektedir.

            Eğitimimizin ?Başöğretmenimizin? hedef ve amaçlarından saptırılma çalışmalarının büyük hız kazandığı bir süreçte eğitimimizin ve eğitim emekçisi öğretmenlerimizin sorunları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Bu sorunların asgariye indirildiği çağdaş eğitim hedeflerinin ve programlarının yeniden kabul gördüğü yeni bir süreç dileğiyle, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü yürekten kutluyor, başarılar diliyorum.?