24 Kasım Öğretmenler Günü, Atatürk Anıtı önünde ve Kız Teknik Meslek Lisesinde gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kdz.Ereğli'de iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi. İkinci tören ise Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy gerçekleştirdi.  

 

EN BÜYÜK KATKI VE PAY ÖĞRETMENLERİN

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün, ülkenin çağdaş bir eğitim sistemine kavuşması amacıyla eğitim alanında başlattığı yeniliklerin bugünün modern Türkiye'sinin de temellerini oluşturduğunu belirten Aksoy, Bizler içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun öğrencilerimize en etkili eğitimi vermeye, onları bilgili, birikimli, çağdaş ve özgür düşünebilen bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmekteyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemizin ekonomik ve sosyal yönden daha da kalkınmasında en büyük katkı ve pay öğretmenlerin olacaktır dedi.

 

EMEKLİ OLANLARA PLAKET

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, öğretmenler gününü kutlayan görüntülü konuşmasının ardından adaylığı kaldırılan öğretmenler adına Güneşli Çok Programlı Lise'den Esra Çakır, emekli öğretmenler adına da Endüstri Meslek Lisesinden emekli olan Seyyat Türemenoğlu gerçekleştirdi. İlçe genelinde emekliye ayrılan öğretmenlere ise Kaymakam İbrahim Çay tarafından teşekkür plaketi verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Erdemir Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin müzik dinletisi ve yemin töreni ile etkinlik sona erdi.