5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kutlama töreninde konuşan Çaycuma Eğitim Sen Temsilcisi İsmet Akyol, öğretmenlerin kadrolu, sözleşmeli, ücretli, uzman ve başöğretmen gibi kategorilere ayrıştırıldığını ve aynı işi yapmalarına rağmen farklı ücret aldıklarını söyledi.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü davul zurna eşliğinde coşkuyla kutlandı.
Çaycuma Özkul Hotel'de düzenlenen yemekli geceye yoğun bir katılım oldu. Öğretmenler, Seyfullah Çetin'in (Seyfi Usta) çaldığı zurna ve Neslihan-Fatih ikilisinin söylediği türkülerle eğlendiler.
Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akyol gecede yaptığı konuşmada, 5 Ekim 1966 tarihinde ILO-UNESCO Ortak Belgesi'nde, 'Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı' alınmasının ardından 5 Ekim tarihinin UNESCO tarafından 1994 yılında Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edildiğini belirtti. Akyol, 100'ü aşkın ülkede kutlanan 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nün Türkiye'de sadece Eğitim Sen tarafından kutlandığını vurgulayarak, öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.
Akyol,  eğitim sisteminin en önemli unsurlarından birisi olan öğretmenlerin, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha mutsuz ve olumsuz koşullarda kutladığını söyleyerek şunları kaydetti:
"Türkiye'deki öğretmenler, toplumsal statüleri, ekonomik sorunları, sosyal ve özlük hakları açısından OECD ülkeleri içinde en kötü durumdadır. Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü 'Dünya Çocuk Günü' olarak kutlanmaktadır. Bu yıl bu tarihin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'ne denk gelmiş olması önemlidir. Bugün Türkiye'de paralı eğitim uygulamalarının yaygınlaşması, çocukların ekonomik nedenlerle eğitimlerini yarım bırakmak zorunda kalmaları, özellikle kız çocuklarının eğitiminde yaşanan sorunlar sürmektedir. Çocukların daha nitelikli eğitim alması için öğretmenlerin niteliğinin artması gerektiği gerçeği ortadadır."
Akyol, Türkiye'de öğretmen açığının oldukça fazla olduğunu, 200 bini aşkın işsiz öğretmen adayının atanmayı beklediğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeterli sayıda öğretmen atamadığını, atanan öğretmenlerin de çoğunluğunun sözleşmeli olarak atandığını söyledi. Akyol, öğretmenlerin kadrolu, sözleşmeli, ücretli, uzman ve başöğretmen gibi kategorilere ayrıştırıldığını ve aynı işi yapmalarına rağmen farklı ücret aldıklarını söyleyerek; "Bu da öğretmenlerin çalışma azmini kırmakta ve eğitimin kalitesini düşürmektedir" dedi.
Eğitim Sen'in açtığı davalar sonucunda Bakanlığın geçen hafta içerisinde 10 bin okul öncesi öğretmen daha atamak zorunda kaldığını belirterek, "Bu 10 bin öğretmenin atanması tamamen Eğitim Sen'in yürüttüğü mücadele sonucunda gerçekleşmiştir" dedi. Akyol, Eğitim Sen'in tüm zorluklara rağmen mücadelesine devam ettiğini söyleyerek, "Eğitim Sen güneşi Türkiye'yi aydınlatmaya devam edecek" dedi. 
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de yaptığı konuşmada, böyle bir geceyi düzenlediği için Eğitim Sen'e teşekkür ederek, tüm öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutladı. Köktürk, öğretmenlerin birçok sıkıntısının olduğunu ve çok zor durumda görev yaptıklarını belirterek, bu sıkıntıların çözülmesi için gerekli adımların atılmadığını vurguladı.  Eğitime ayrılan payın sürekli düştüğünü belirten Köktürk, yeteri kadar yurt yapılmadığını söyleyerek; "Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu yurt yetersizliği ve maddi olanaksızlıklar nedeniyle çeşitli cemaat ve tarikatların kucağına bilinçli olarak itilmektedir." dedi.
Geceye katılan konuklara 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü anısı olarak kupa bardak verildi. Gece geç saatlere kadar davul-zurna ve türküler eşliğinde coşkuyla sürdü.

GECEYE YOĞUN KATILIM OLDU
Geceye, Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Genel Meclis üyeleri Umut Başoğlu ve İsmail Korkmaz, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Eğitim Sen Zonguldak Şube Yöneticileri, Çaycuma Milli Eğitim Şube Müdürleri Ünsal Çetin ve Seyfettin Ceylan, İlköğretim Müfettişi İbrahim Çetiner, eski Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, eski Bartın Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Başoğlu, Çaycuma Sosyal Hizmetler Müdürü Kemal Gökcan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Çaycuma Temsilcisi Ali Rıza Çetin, Haber-Sen Zonguldak Şube Yöneticisi Avni Koç, BES Çaycuma Temsilcisi Hüsnü Verim, SES Çaycuma Temsilcisi Nuray Kamit, Tüm Bel Sen Çaycuma Temsilcisi Sabri Özalp, Belediye İş Çaycuma Yöneticisi Kutay Sungur, TÖS Çaycuma eski Şube Başkanı emekli öğretmen Ali Nuri Güntekin, Türk Eczacılar Birliği Çaycuma Temsilcisi Osman Aksoy, TÖMK Zonguldak İl Başkanı Cem Atasun Bayraktar, Ekin Yayıncılık sahibi Muhittin Bozan, Murat Dershanesi Müdürü Baki Çıtakoğlu, Boyut Derhanesi Müdürü Adem Usta, Bağlam Özel Eğitim ve Rehabilitas-yon Merkezi Müdürü Mustafa Demirsoy ve Çalışkanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ahmet Bekar katıldı.