Kdz. Ereğli Belediyesi 2002 yılında "2002 metre en uzun mangal" hedefiyle gerçekleştirilen  Kdz. Ereğli Hamsi Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. 24 Kasım  Öğretmenler Günü'nde gerçekleştirilecek olan   Hamsi Festivali'nde hamsili pilav yarışmalarından, horona, kemençeden, müziğe birbirinden keyifli etkinliklerin yer alacağı belediyenin açıklamasıyla şöyle bildirildi:

"2002 metre en uzun mangal" dalında 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Hamsi Festivali, 5 yıl aradan sonra yeniden Kdz. Ereğlililerle buluşmak için gün sayıyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapılacak 13’üncü Hamsi Festivali için tüm hazırlıkları tamamladı. Amfi Tiyatro çevresinde düzenlenecek Hamsi Festivali'ne  katılanlar, Karadeniz'in kıpır kıpır ezgileri eşliğinde, mangal başında birlikte olmanın keyfini yaşayacak. Öğretmenler, Festivalin onur konuğu olacak.

10 TON HAMSİ DAĞITILACAK

Saat 13.00’te başlayacak etkinlikler kapsamında Amfi Tiyatro çevresine kurulacak 750 metre uzunluğunda mangalda pişirmek üzere vatandaşlara 10 ton hamsi dağıtılacak. 3 ton soğan, 5 bin şişe su, 5 bin paket helva, ekmek ile mangallar için kömür, odun ve jel de Belediye tarafından sağlanacak.

Sivil Toplum Örgütleri’ne (STK) hamsiler bir gün önceden soğuk hava deposundan teslim edilecek. Vatandaşlara ise festival günü saat 11.00’den itibaren soğuk hava depolu araçlardan dağıtım yapılacak.

ÖDÜLLÜ HAMSİLİ PİLAV YARIŞMASI

Amfi Tiyatro alanında saat 17.30'a kadar halk dansları, horon, konserler, yerel grupların ve derneklerin sahne gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Kdz. Ereğli Belediyesi bu yılki festivalde ilk kez ‘Ödüllü Hamsili Pilav Yarışması’ düzenleyecek. Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar, ön kayıtlarını 20 Kasım Çarşamba gününe kadar Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yaptırabilecekler.

TED Koleji 2 bin kişilik hamsi çorbası ikramında bulunacak. İlçedeki yöresel dernekler de Öğretmenler Günü için çeşitli ikramlarda bulunacaklar. Belediye ve Trabzonlular Derneği işbirliğiyle üç ayrı noktada hamsi tava yapılarak vatandaşlara ikram edilecek.

KOLİVA GRUBU VE RESUL DİNDAR KONSER VERECEK

Hamsi Festivali'nin finalinde Anıt önüne kurulacak sahnede saat 18.00’de Koliva Grubu ve 19.30’da Resul Dindar konser verecek. Saat 21.00’de havai fişek gösterisi olacak.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek, Dünya çapında ses getiren Hamsi Festivali’nin Türkiye’de de bir çok şehre örnek olduğunu söyledi. "En güzel hamsi Kdz. Ereğli'de yenir" diyen Posbıyık başta Doğu Karadeniz'de ve çevre illerde yaşayanlar olmak üzere tüm vatandaşları festivale davet etti.