Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol, Eğitim-Sen Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan ile birlikte 7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilmişti. “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” ile bir ilgileri olmadığını ve sendikal faaliyetleri nedeniyle hukuksuz ihraç edildiklerini söyleyen iki öğretmen göreve geri dönmek için  başlatılan kampanyada  3 bin 500 imza toplanlış ve OHAL Bürosu’na teslim edilmişti.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Diğer taraftan Akyol hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne aidiyet, irtibat veya iltisakının bulunmadığı” belirlenmiş, Çaycuma Kaymakamlığı'nın suç duyurusu üzerine, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yürütülen soruşturma sonucunda, Akyol hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmişti. Akyol dilekçe metnine savcılık kararını da ekledi.

Akyol ve Günsan, Zonguldak Valiliği binasında yeni açılan OHAL İnceleme Komisyonu'na da itiraz dilekçelerini verdiler. Akyol ve Günsan mutlaka göreve döneceklerini belirttiler.