Eğitim Sen üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kalem bırakacak. Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği'nden yapılan açıklamada bugüne kadar hiçbir öğretmenler gününde, öğretmenlerin gerçek sorunları tartışılmadığı, yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek yönünde herhangi bir adım atılmadığı belirtildi. 
Her 24 Kasım geldiğinde öğretmenliğin kutsallığından, onurlu bir meslek olduğundan söz eden yetkililerin öğretmenlerin sorunları çözmeye yanaşmadığına dikkat çekilen açıklamada; 61. Hükümet ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in göreve başlamasıyla birlikte eğitim emekçilerinin haklarında bırakın iyileştirme yapılmasını var olan hakları ortadan kaldıracak bir dizi saldırı dalgası gündeme geldi. 24 Kasım 2011 Perşembe Günü Saat 15.30'da Çaycuma Öğretmenevi önünde sorunlarımızı ve taleplerimizi dile getirip, kalemlerimizi bırakacağız. 
Şimdi; olup bitenler karşısında sessizliğimizi bozarak geleceğimize sahip çıkma zamanıdır! Tüm eğitim emekçilerini ve dostlarımızı 24 Kasım 2011 Perşembe Günü Saat 15.30'da Çaycuma Öğretmenevi önünde olmaya çağırıyoruz denildi.