Kdz. Ereğli'de Gönüllü Eğitimciler Derneği üyeleri, madencilerin çalışma koşullarını yerinde görmek için maden ocağına indi. Öğretmenler, kendilerine verilen kıyafet ve teçhizatları giyerek yerin 700 metre altında bulunan maden ocağına inmek için asansörlere bindi. 
Ereğli Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Kara, burada yaptığı açıklamada, amaçlarının madencilerin yaşadıkları zorlukları, bizzat yerinde görmek olduğunu söyledi.
Kara Biz 24 Kasım Öğretmenler Günü çerçevesinde öğretmen arkadaşlarımızla bu 'kara elmas'la iç içe olan değerli madencilerimizi, emekçilerimizi yerinde görmek, onların yaşadıkları zorlukları, onlar kadar yaşamak için buraya geldik. Birazdan 700 metre yerin altına inerek kömürün nasıl çıktığını göreceğiz. Bacalara kadar gideceğiz. Öğretmen arkadaşlarımız kömürün nasıl çıktığını bizzat müşahede edecek dedi.
GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu da düzenlenen etkinliğin yararlı olacağına inandığını kaydederek, ERGED yönetiminin kendilerine gelerek, madeni ziyaret etmek istediklerinde çok mutlu olduklarını ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da bu tür etkinlikler için kendilerine gelmeleri durumunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kuyu ağzına gelen öğretmenler çektirdikleri hatıra fotoğrafının ardından asansörle madene indi.